Alanya’da esnafın işleri bir anda kesildi: Onlarda mı iflasa sürüklenecek? Alanya’da esnafın işleri bir anda kesildi: Onlarda mı iflasa sürüklenecek?

Rekabet Kurumu, beyaz et sektöründe yürütülen soruşturmalar kapsamında Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ (Lezita), As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. AŞ (As Ofis), Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ (Banvit), Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ (Beypiliç), CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ (CP), Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ (Erpiliç), Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ (Gedik), Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ (Hastavuk), Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ (Keskinoğlu) ve Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ (Şenpiliç) firmalarına inceleme başlattı.

Lezita hakkında ayrıca nihai satış noktalarının yeniden satış fiyatını tespit ettiği iddiasına yönelik de soruşturma yürütüldü.

Soruşturma süreçleri devam eden Lezita, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç firmaları uzlaşma başvurusunda bulundu. Uzlaşma sonucunda ihlali kabul eden bu 4 firmaya toplam 1,2 milyar lira idari para cezası uygulandı ve bu firmalar bakımından soruşturmalar sonlandırıldı.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi