Tüm Türkiye önümüzdeki ay asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını tartışırken ünlü ekonomist  Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması halinde ciddi sorunlar yaşanacağını belirtti. Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, düşük gelir grubunun alım gücü sıkıntısı yaşayacağını ifade etti. Ayrıca, finansal okuryazarlığın eksikliğinin bu grubu zor durumda bırakacağını açıkladıç

Alanya'da üreticilere dev proje anlatıldı Alanya'da üreticilere dev proje anlatıldı

ALIM SIKINTISI BEL BÜKMEYE DEVAM EDİYOR

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Temmuz ayında Asgari Ücrete zam yapılmaması durumunda: Yıl sonuna doğru, Alt Gelir Grubu, yakın tarihimizin en büyük alım gücü sıkıntısına düşecek," dedi. Demirtaş, alt gelir grubunun finansal okuryazarlık eksikliği nedeniyle zorlandığını söyledi.

MİLYONLARCA ASGARİ ÜCRETİ BEKLİYOR: ARA ZAM YAPILACAK MI?

Yüksek enflasyon ve art arda gelen zamlar, asgari ücretli vatandaşları zor durumda bıraktı. Sosyal Güvenlik uzmanları da asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunluluk olduğunu belirtti. Hükümet yetkilileri ise Ocak ayında belirlenen zammın tüm yılı kapsadığını açıkladı. Ancak, kulislerde yeni bir zam planının olabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtti. Buna rağmen, SGK uzmanları ve bazı ekonomi çevreleri, asgari ücrete yeni bir zam yapılması gerektiğini savunuyor. Bu durum, Temmuz ayında yapılacak olası bir zam konusunda beklentileri tımandırdı. (Haber Merkezi)

ü

Kaynak: haber merkezi