-Kaynak (SABAH)

Kamuda 3600 ek gösterge sorunu çözülürken, EYT'lilere yönelik emeklilik hakkı sağlayan AK Parti öğrenciler için KYK kredi faizlerini de silmişti. AK Parti, sosyal destek adımlarını yeni dönemde de her kesime yansıtmaya devam edecek.

Gençlerden emeklilere, kadınlardan çiftçilere kadar birçok kesime sosyal destek sağlayan AK Parti hükümeti yeni dönemde de her kesimin cebine olumlu yansıyacak adımlar atmayı planlıyor. 14 Mayıs seçimleri için il il dolaşan Recep Tayyip Erdoğan vatandaşla buluşmalarında yeni dönem müjdelerini sıralıyor.

VATANDAŞA 4 KOLDAN DESTEK!

Sabah'ın haberine göre; Erdoğan, gençlik kartı uygulamasını duyurarak, "Kültür ve sanat etkinliklerinden üniversiteli gençlerimizin ücretsiz veya indirimli yararlanmalarını sağlayacağız. Yükseköğrenimdeki gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkanıyla bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti getireceğiz." demişti.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Erdoğan, "Genç girişimcilerimiz için tarım girişimcilik bölgelerini kullanacağız. Genç girişimcilerimize faizsiz kredi desteği sunacağız" ifadelerine yer vermişti.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI

Erdoğan ev hanımlarına emeklilik hakkı tanıyacaklarını ifade etmişti. Ev hanımlarının emekli olmak istemeleri halinde sigorta priminin 3'te 1'ni devlet ödeyecek.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI ADIMI

Alanya'daki araç sahipleri aman dikkat!  7 gün sonra faiziyle geri alınacak Alanya'daki araç sahipleri aman dikkat! 7 gün sonra faiziyle geri alınacak

Recep Tayyip Erdoğan, aile kavramına yeni dönemde de verecekleri öneme değinerek, "Doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla kuracağımız Aile ve Gençlik Bankası bunun ilk adımı olacak.

YENİ TİCARİ ARACA ÖTV MUAFİYETİ

Erdoğan: Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnafımıza da bir müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

EVLENECEK ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ

Yine evliliklerin kolaylaşması ve maddi sıkıntıların finansmanı için de yeni bir model getirilecek. Evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi imkanı getiriliyor. Böylece maddi sıkıntılar yüzünden evliliğini erteleyenler bu kaynağı kullanacak. Yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek.

Muhabir: Sabiha Tatlıyer