Kartepe'de yağışların başlaması ile birlikte meyve hasadı da hız kazandı. Meyvenin çatlamasından endişe eden üreticiler erikleri daldan tek tek toplamaya başladı. Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde son günlerde etkisini gösteren yağışlar erik hasadını erkene çekti.

BİR HAFTA ERKEN TOPLANIYOR

Sapanca Gölü'nün kuzeyinde yer alan ve halkın neredeyse tamamını meyvecilikle sağladığı Eşme Mahallesinde üreticiler yağmurun hasar vermemesi için ürünleri bir hafta erken toplamaya karar verdi.

KİLOGRAM FİYATI BELLİ OLDU

Meyve de geçtiğimiz yıla oranla bariz bir değişiklik olmadığını belirten üreticiler bölgede toplanan eriklerin kilogramını 50 ila 80 TL'den satıyor. Üreticilerin bir kısmı topladıkları erikleri mahalledeki mezat alanlarda satışa çıkarırken bazıları da doğrudan İstanbul'daki toptancı haline gönderiyor.

Alanya'da da onlarca şubesi olan beyaz eşya devi değişiyor: İşte yeni adı Alanya'da da onlarca şubesi olan beyaz eşya devi değişiyor: İşte yeni adı

EN BÜYÜK SORUN İŞÇİ BULMAK

Şu anda herkesin işçi aradığını dile getiren Günay, önceki senelerde işçilerin ordudan geldiğini belirterek hatayı depreminden sonra İnşaat sektörünün çok açıldığını ve bu sektöre kayma olduğunu belirtti. İşçi bulmakta zorlandıklarını dile getiren Günay, çok yevmiye vermelerine rağmen yine de işçi bulmakta zorlandıklarını söyledi. Toplanan eriklerin pazarlanmasına ilişkin detayları da paylaşan Güner şu sözleri dile getirdi:

"Eşme'de kapalı mezat alanımız var. İstanbul Kadıköy'den, Bayrampaşa'dan tüccarlar buraya gelir. Kamyonlarıyla burada tezgahlarını açarlar. Vatandaş da traktörleriyle akşam üzeri topladığı malı mezat alanına indirir. Burada isteyen istediği mala, kalitesine göre fiyat verir. Vatandaşın işine geliyorsa burada satar. Bazıları da direkt İstanbul'a hale gönderir. Orada malımızı sattırır, değerlendiririz." (Haber Merkezi)

ü

ü

Kaynak: Haber merkezi