-Fatma Bedia UYAR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pandemi ile başlayıp, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile birlikte kiraların sürekli artması ve memurların Antalya'ya gelmek istememesi üzerine yeni bir çözüm ürettiklerini açıkladı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya ve Antalya'da memurlara kira desteği vermek için çalışma başlattıklarını söyledi. Memura yapılacak kira desteğini ve sektörde yaşanan durgunluğu değerlendiren Alanya Müteahitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, yaz sezonu ile birlikte sektörde toparlanma olacağını söyledi.

'BİZLERİ DE RAHATSIZ EDİYOR'

Kamuda yeni dönem başlıyor: Artık sadece tek maaş alabilecekler Kamuda yeni dönem başlıyor: Artık sadece tek maaş alabilecekler

Depremin kendi satışlarını etkilediğini ifade eden Küçüker, "Yaz sezonu geliyor. Bundan sonra toparlanma sürecinin başlayacağına inanıyoruz. Barınma maliyetlerinin bu kadar yüksek olması bizi de rahatsız ediyor. Bizim de mühendislerimiz, sahada çalışan elemanlarımız var. Bir maliyet oluyor ister istemez. Maliyet fiyata yansıyor. Bu şekilde zincirleme halinde devam ediyor. Bu konuyla ilgili atılacak olan her adımı elimizden geldiğince destekleriz” dedi.

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek