Dünya genelinde birçok firmanın iflas ettiği bu dönemde Konya'da da nadir de olsa iflaslar görülmeye başladı. Son olarak mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir firma iflas etti ve alacaklıları sıraya girdi.

Borçlar ve Faizler İflasa Sürükledi

Bu zammı duyanlar üyeliklerini iptal edecek! Dijital platformlara abonelik için asgari ücreti gözden çıkarın Bu zammı duyanlar üyeliklerini iptal edecek! Dijital platformlara abonelik için asgari ücreti gözden çıkarın

Ticaretin ve üretimin kalbi olarak bilinen Konya'da da firmalar küresel krizden etkilenmeye başladı. Tedarik zincirindeki kırılmalar, siparişlerdeki aksaklıklar ve artan nakit para akışı sorunları, firmaları zor duruma soktu. Kredi musluklarının kapanması ve faiz oranlarının yükselmesi ise borçlarını ödeyemeyen firmaları iflasa sürükledi.

İflas Eden Firmanın Alacaklıları Sıraya Girdi

Eski ismiyle Endüstri Tekstil San. Ve Tic. Anonim Şirketi, yeni unvanıyla Mobella Tekstil İplik İşl. San. Anonim Şirketi, iflas etti. İflas kararı kesinleşen firma ile ilgili T. C. Konya 1. İcra Dairesi tarafından alacaklılara duyuru yapıldı.

Duyuruda, alacaklıların itirazlarını 15 gün içerisinde Konya Asliye Tic. Mah.'de, sıraya ilişkin itirazlarını ise 7 gün içerisinde Konya İcra Hukuk Mahk. dava açabilecekleri belirtildi.

Konya'da İflaslar Artıyor mu?

Konya'da iflas eden firma sayısı az olsa da, son zamanlarda artış eğiliminde olduğu gözlemleniyor. Bu durum, küresel ekonomik krizin Türkiye'yi ve Konya'yı da ne kadar etkilediğini gösteriyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi