Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda, “1 TL’ye satılık ev” ilanlarının alıcıları yanıltmak için başvurulan bir aldatmaca olduğu tespit edildi. Söz konusu ilanlar için hareket geçen bakanlık, sahte ilan verenlere karşı sıkı takip başlattı.

Yapılan yeni düzenleme ile beraber, satılık ev ilanlarında mülkün gerçek değerini yansıtmayan fiyatların kullanılması da yasaklandı. Bu kapsamda, 1 TL gibi sembolik fiyatlara satışa çıkarılan ev ilanlarına yasak geldi.

TÜKETİCİYİ ALDATMAKTAN BAŞKA BİR AMACI YOK

Antalya ve Alanya'da kabusları geri döndü! Anlaşamayanların canı çok sıkılacak Antalya ve Alanya'da kabusları geri döndü! Anlaşamayanların canı çok sıkılacak

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, ünlü bir emlak firmasına ait ilan sitesinde yayınlanan reklamların tüketiciyi aldattığını tespit etti. Kuruldan yapılan açıklamada, söz konusu firmanın satılık evler için “1 TL” şeklinde tanıtım yaptığı fakat bu fiyatların gerçek olmadığı belirtildi. Nisan ayı toplantısında satılık evleri 1 TL’den ilana koyan emlak firmalarına yönelik şikayetleri ele alan Reklam Kurulu, bu ve bunun gibi 15 ayrı reklamı da duyurdu. Bu reklamların yanıltıcı nitelik taşıdığını değerlendiren kurul, reklama durdurma cezası uyguladı.

Reklam Kurulu, 3 TL, 5 TL, 990 TL, 1.050 TL, 1.950 TL, 11 bin 111 TL, 22 bin 222 TL gibi çeşitli fiyatlarla ilanı veren emlak firmalarının da reklamlarını durdurdu. Kurul; 99 bin 999 TL, 100 bin TL, 111 bin 111 TL, 125 bin TL gibi fiyatlı ilanları da incelemeye aldı. Evlerin satış fiyatının bu olmadığını, tüketicilere evin fiyatının daha yüksek olduğunun söylendiğini ortaya çıkaran kurul, bu ilanlar için de durdurma cezası uyguladı. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi