ü

Dumanlı Papaz Eriği sadece Turgutlu'da yetişiyor ve Türkiye'nin her yerine, Avrupa'ya, Dubai'ye ve Katar'a gönderiliyor. Hasat sabahın erken saatlerinde başlıyor ve özenle toplanan erikler iriliğine göre ayrılarak halin yolunu tutuyor. Fiyatlar 30-40 liradan başlıyor ve kalitesine göre 60 ila 100 liraya kadar çıkıyor.

Turgutlu'dan erik tüccarı Orhan Özdemir, rekoltenin güzel olduğunu ve fiyatların da bu duruma göre şekilleneceğini söylüyor. Özdemir, Dumanlı Papaz Eriği'nin Türkiye'de sadece Turgutlu'da yetiştiğini ve Avrupa'ya da ihraç edildiğini belirtiyor.

Erik tüccarı Kamuran Toprak ise Dumanlı Papaz Eriği'nin Mersin Mut eriğinden daha kaliteli olduğunu ve ambalajlarında Turgutlu Dumanlı Papaz Eriği diye yazdığını söylüyor. Toprak, eriğin toprağı ve aşıları sayesinde ince kabuklu ve sulu olduğunu ve hiçbir şekilde hormon kullanılmadığını da vurguluyor.

Üretici 72 yaşındaki İsa Zengin ise rekoltenin güzel olduğunu ancak bunun eriklerin fazla büyümesini engellediğini söylüyor. Zengin, eriklerin 10 gün sonra daha da irileşeceğini belirtiyor.

Alanya'nın imajını yerle bir ediyorlar: Turistler Alanya'ya değil başka yerlere gidecekler Alanya'nın imajını yerle bir ediyorlar: Turistler Alanya'ya değil başka yerlere gidecekler

Dumanlı Papaz Eriği'nin hasadı mayıs ayı boyunca devam edecek.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi