Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Alanya Belediyesi Kurban Pazarlarına gelen vatandaşlar, fiyatların yüksekliğinden hayvan besicileri ise vatandaşın alım gücünün düşük olmasından ve sattıkları fiyatlarda kar elde edemediklerinden şikayetçi.

“VATANDAŞLARDA PARA YOK GİBİ”

Boş görüntülerin sahne olduğu kurban pazarında Alanya Posta Medya’ya konuşan besicilerden Ahmet Çetin, “Sezon biraz geç başladı. Vatandaşlarda para yok gibi bu yüzden sıkıntı çekiyoruz. Küçükbaşta büyükbaşta aynı derece talep görüyor ama aslında talep ikisine de yok” dedi.

“MALIMIZIN YÜZDE 20’Sİ DAHA SATILMADI”

Besici Zeki Tunç ise, “Biz mutlu değiliz. Gevşeklik var. İş yok. Asgari ücretlilere pahalı geliyor. Durumlar iyi değil. Malınızın yüzde 20'si daha satılmadı. Küçükbaşta’da büyükbaşta’da satış yok. Biz bu sene 80 bin TL’ye aldığımız malı 70 bin TL'ye veriyoruz zarara giriyoruz. Bu sene çok kötü” diye konuştu.

“VATANDAŞLAR MALI PAHALI BULUYOR”

Alanya'da üreticilere dev proje anlatıldı Alanya'da üreticilere dev proje anlatıldı

Besici Hasan Çalıcı’da, “Vatandaşlar malı pahalı buluyor. Ufak tefek satılıyor ama genel olarak satış yok. Küçükbaşın giyatları 12-14 bin TL arasında değişiyor. Koçlar da 18-19 bin TL arasında. Satış yok bu sene, durum kötü” açıklamasında bulundu. -Alkın BİRİCİK

Kaynak: Alkın BİRİCİK