-Fatma Bedia UYAR

Proje hayata geçirildi! Ekmek 5, su 1 lira oluyor Proje hayata geçirildi! Ekmek 5, su 1 lira oluyor

Restoranlarda artık "serpme" kahvaltı dönemine ek olarak "seçmeli" kahvaltı döneminede geçilmesi gerektiğini söyleyen Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulundu. Değirmenci açıklamasında, “Ülkemizde ve memleketimizde son yıllarda gelişen kahvaltı kültüründe serpme kahvaltı diye bir türümüz var. Hafta sonlarında gidip değerlendirdikleri keyifli vakit geçirdikleri kahvaltılarını ailece yaptıkları yerlerde tercihler bu yönde oluyor. Serpme kahvaltının fiyatlarında son yıllarda bir artış oldu ve serpme kahvaltının çeşitleri de sık sık arttı. İlaveler yapıldığı için serpme kahvaltı daha da zenginleştirildi. Bu da fiyatının artmasında neden oldu. Akabinde de israfa neden oluyor o yüzden biz serpme kahvaltının israfa çok büyük sebebiyet verdiğini düşünüyoruz. O yüzden geçtiğimiz günlerde de serpme kahvaltı yerine seçme kahvaltının gündeme gelmesini sağlamaya çalıştık. Çünkü hem israfın önüne geçmek hem ekonomik olarak katkı sağlamak hem de gerçekten o sofradan kalkan kahvaltıların çöpe gitmesini engellemek amacıyla böyle bir çağrıda bulunduk. Esnaf arkadaşlarımız da bu çağrımıza inşallah kulak verirler. Serpme kahvaltıda yine seçenekler arasında kalmaya devam edebilir. Bazı işletmelerimiz gelen kişi sayısına göre serpme kahvaltı veriyor. Oda kendi masasının kendi işletmesinin tercihi. Kahvaltı uzun bir iştir birkaç saat kahvaltı masasında vakit geçirirsiniz. Bunu düşünerek kişi başı ücretlendiriyorlar. Bazı işletmelerimizde kendi tercihlerine göre bir kişiye kadar tolere edebiliyor. Tabi işin doğrusu olan, esas olan kaç kişilik kahvaltı yapmak istiyorlarsa o kadar kişinin bedelinin ödenmesi. Dediğimiz gibi bazen suistimallerde olduğu için suistimalleri engellemek amacıyla işletmeler böyle şeyler yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sabiha Tatlıyer