Proje hayata geçirildi! Ekmek 5, su 1 lira oluyor Proje hayata geçirildi! Ekmek 5, su 1 lira oluyor

Alanya’da hayat pahalılığının her geçen gün artması Alanya’ya gelen misafirleri de etkilemeye başladı. Alanya’ya tatile gelen bir misafirin bir gecede Alanya’da 400 Pounda harcama yaptığını ve bunu pahalı bulduğunu söylemesinin ardından da Alanya pahalı mı sorusu gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Cimrin ve Alanya Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya’daki afaki bir pahalılığın olmadığını vurguladı.

‘ALANYA UCUZ OLMAYI HAK ETMİYOR’

Şükrü Cimrin yaptığı açıklamada pandemiden sonra fiyat artışlarının olduğunu ancak bu normal olduğunu belirtti. Cimrin,” Misafirlerimizin iki türlü harcaması var. Bir paket turlara ödedikleri toplu para. Birde otelde dışında yaptıkları para. Bizi iki türlü kıyaslıyorlar. Diğer ülkelerle kendimizi kıyasladığımızda genelde yabancı tur operatörleri ve misafirler Türkiye’yi hep ucuz olarak nitelendirdiler. Türkiye her zaman ucuz olmalıdır diye bir kalıp var. Bu diğer rakiplerimizle aramızdaki rekabetten ileri gelen bir şeydi bizim hatamızdı. Fakat pandemiden sonraki enflasyon nedeniyle ve maliyetlerin baskısından dolayı fiyatlar bizde de arttı. Gönül isterdi ki maliyetlerden dolayı değil kaliteden artsın. Ancak yine hala uygunuz. Tabi ki bu olmamalı biz diğer destinasyonlardan uygun olmamalıyız. Yaptığımız her hizmetin içini dolduracak şekilde fiyatlarımızı arttırmalıyız. Alanya bunu hak ediyor” dedi.

FİYATLARDA DENGE VAR

Başkan Hüseyin Değirmenci değerlendirmesinde,”Alanyamızdaki birçok esnaf lokantamız ve restoranımız hala yurt dışındaki işletmelerden daha uygun biz fiyatlarımızı belirlerken Euro ve Dolar bazlı yerlere bakarak belirliyoruz. Bunu dengenin sağlanması amacıyla yapıyoruz. Ancak serbest piyasa ekonomisinde bize üye olmaya işletmeler bunu aşıyor olabilirler. Bize üye olmadıkları için de biz bir şey yapamıyoruz” diye konuştu. -Fatma Bedia UYAR

Kaynak: Fatma Bedia UYAR