Emekli maaşlarının belirlenmesine kısa bir süre kala, zam beklentisi içindeki emekliler hükümetin kararını merakla bekliyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında çeşitli görüşler ortaya atılırken, AK Parti'nin toplantısında yaşanan tartışma dikkat çekti.

Kamuda yeni dönem başlıyor: Artık sadece tek maaş alabilecekler Kamuda yeni dönem başlıyor: Artık sadece tek maaş alabilecekler

EMEKLİ MAAŞLARI ZAMMI ÜZERİNE TARTIŞMA 2024 yerel seçimlerinde birinci parti olma özelliğini kaybeden AK Parti, seçim sonuçları üzerine beşinci kez özeleştiri toplantısı düzenledi. Toplantıda seçmenin güvenini yeniden kazanmak için yapılması gerekenler konuşuldu. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranının da gündeme geldiği toplantıda görüş ayrılıkları yaşandı ve tansiyon yükseldi. Toplantıda, "Emeklilikle ilgili en büyük hata EYT oldu" düşüncesi öne çıktı.

"HANGİ KAYNAKLA BUNU YAPACAKSINIZ?" AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında milletvekilleri ile yapılan seçim sonuçları değerlendirme toplantıları tamamlandı. Toplantılarda, seçim başarısızlığının nedenleri olarak hayat pahalılığı, hastane randevularındaki sorunlar, kampanya sürecindeki hatalar, doğru adayların belirlenmemesi ve teşkilatların isteksizliği tespit edildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini söyleyen milletvekilleri, "Bunu hangi kaynakla yapacaksınız? Mevcut durum ortada. Emeklilikle ilgili en büyük hata EYT oldu ve şu an bunun faturasını ödüyoruz. Bu tür öneriler ülkenin yararına olmaz" gerekçesiyle itirazlarla karşılaştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL OLABİLİR Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı tartışma yaratırken uzmanlar da bu konuyu değerlendiriyor. SGK Uzmanı Ali Tezel, temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranına ilişkin olumlu yorumlarda bulundu. Tezel, temmuz ayında yapılacak zamla enflasyon farkının yüzde 18,72 olduğunu belirtirken, bu artışın emeklilerin alım gücünü bir nebze artıracağını ifade etti.

Refah payı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tezel, temmuz ayında emeklilere yüzde 25 zam yapılacağını ve refah payının mümkün olmadığını belirtti. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olabileceğini söyleyen Tezel, zam konusunda dikkatli bir tutum sergilendiğini ve emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmeye çalışılacağını vurguladı. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi