-Sabiha TATLIYER

Sigara ürünlerinden ve alkollü içeceklerden alınan ÖTV, yüzde 14.82 oranında arttı. Yaşanan artış sonucunda iki ürünün fiyatı da yükseldi. Buna göre alkollü içecekler yüzde 15 ile 25 arasında zamlandı. Sigaraya ise 5 TL zam geldi. Zamlı fiyatların etiketlere yansıması da dün itibariyle gerçekleşti. Böylelikle en ucuz sigara 41 TL, en pahalı sigara ise 48 TL oldu. Küçük esnafı etkileyen ÖTV zammı nedeniyle Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, destek çağrısında bulundu.

'EN ZORDA KALAN KÜÇÜK ESNAF'

Alanya’da esnafın işleri bir anda kesildi: Onlarda mı iflasa sürüklenecek? Alanya’da esnafın işleri bir anda kesildi: Onlarda mı iflasa sürüklenecek?

Küçük esnafa destek verilmesi gerektiğini ifade eden Yenialp, "Piyasadaki her şeye zam geldiği gibi alkole ve sigaraya da zam geldi. Piyasadaki genel enflasyon sıkıntısından dolayı insanların alım gücü kayboluyor. En zorda kalan küçük esnaf oluyor. Çünkü bu zamlarda sermayesinden kaybetmiş oluyor. Mesela 10 bin liraya 20 karton sigara alırken şimdi 15 karton alacak. Bu sebeple küçük esnafa destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek