ü

ü

Işıkhan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) Aylık İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Işıkhan, "Ömrünün en verimli yıllarını ülkemiz için çalışarak katma değer üreterek geçirmiş emeklilerimizi asla göz ardı edemeyiz ve yok sayamayız" dedi.

Işıkhan'ın bu sözleri, emeklilere yapılacak zam oranının yüksek olacağı şeklinde yorumlandı.

Yüzde 50'ye yakın zam bekleniyor

Enflasyon oranlarının yüksek olması nedeniyle emeklilere yapılacak zam oranının da yüksek olması bekleniyor. Son 6 aylık enflasyon oranının yüzde 35,73 olması nedeniyle, emeklilere yüzde 50'ye yakın bir zam yapılması bekleniyor.

Çalışan emeklilere de ikramiye

Işıkhan, geçtiğimiz ay emeklilere tek seferlik bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığını ancak çalışan emeklilerin bundan faydalanamadığını hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu tek seferlik ikramiyeden, esnaflık yapan emeklilerimiz dahil, kapsam dışında tutulan tüm emeklilerimiz faydalanacak" dedi.

Alanya’da esnafın işleri bir anda kesildi: Onlarda mı iflasa sürüklenecek? Alanya’da esnafın işleri bir anda kesildi: Onlarda mı iflasa sürüklenecek?

Işıkhan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın cuma günü müjdesini verdiği gibi, çiftçi, esnaf emeklilerimiz de dahil olmak üzere tüm emeklilerimize tek seferlik ikramiye ödenmesini yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi