Emekliler, 2025 Ramazan ve Kurban Bayramı'nda alacakları ikramiyeleri merak ederken, 2024 yılında 3 bin lira olarak belirlenen ikramiyelerin bu yıl 4'er bin lira olarak ödenmesi yönünde karar alınmıştı. Ancak bu kararın resmiyet kazanabilmesi için, önce Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanması, ardından Cumhurbaşkanı'na sunulması ve Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyordu. Fakat siyasi tartışmaların etkisiyle süreç sekteye uğradı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonlar sonrası TBMM'deki gerginlik nedeniyle, AK Parti ve MHP milletvekilleri yoklamaya katılmadı, bu da yeterli çoğunluğu sağlamayarak görüşmelerin ertelenmesine neden oldu. Emekli ikramiyesi düzenlemesi de dahil olmak üzere tüm kanun görüşmeleri için Meclis’in bir sonraki oturumu 25 Mart Salı günü yapılacak.

İKRAMİYE ÖDEMELERİNDE MALİYET HESAPLANDI 


2024’te 3 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi, yeni düzenleme ile Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 4 bin TL’ye çıkacak. Bu değişikliğin 2025 yılı bütçesine maliyeti ise 28,4 milyar lira olarak hesaplandı.

DUL VE YETİM AYLIKLARINDA ARTIRIM


Dul ve yetimlere ödenecek bayram ikramiyeleri de arttı. Yüzde 75 hak sahiplerine 6 bin TL, yüzde 50 hak sahiplerine 4 bin TL, yüzde 25 hak sahiplerine ise 2 bin TL ödeme yapılacak.

ŞUBAT BAŞVURULARI BAYRAM İKRAMİYESİ HAKKI SAĞLIYOR

Emeklilik dilekçesini Şubat ayı sonuna kadar verenler, henüz maaş almamış olsa da Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanacak. Mayıs sonuna kadar başvuranlar ise yalnızca Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek. İkramiyeler, genelde her iki bayramdan önce hesaplara yatırılmakta. Bu yıl Ramazan Bayramı 30 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi