Yeni sezon öncesi kadro planlamasını sürdüren Erzurumspor FK, iç transfer çalışmalarında iki önemli ismin sözleşmesini uzattı. Mavi-beyazlı ekip, savunma ve orta saha hattında istikrarı korumak adına geçtiğimiz sezon forma giyen Amar Gerxhaliu ve Sefa Akgün ile yeniden anlaşma sağladı.

Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına göre Erzurum temsilcisi, geçtiğimiz sezon kiralık olarak kadrosunda yer alan Kosovalı stoper Amar Gerxhaliu ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Gerxhaliu Savunmada Devam Edecek

Geçen sezonu Antalyaspor’dan kiralık olarak Erzurumspor FK’da geçiren 24 yaşındaki savunmacı, takımın savunma rotasyonunda önemli rol üstlendi. Gerxhaliu, 1. Lig’de çıktığı 30 karşılaşmada toplam bin 944 dakika sahada kaldı.

Kosovalı futbolcu lig performansını 1 gol ve 1 asistle tamamlarken sezon boyunca 1 sarı kart gördü. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 4 maçta 287 dakika görev yaptı.

Sefa Akgün ile Yola Devam

Erzurumspor FK’nın iç transferde anlaşma sağladığı bir diğer isim orta saha oyuncusu Sefa Akgün oldu. Mavi-beyazlı kulüp, 26 yaşındaki futbolcuyla da 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon takımın orta sahadaki en etkili isimlerinden biri olan Sefa Akgün, 1. Lig’de 31 karşılaşmada 2 bin 62 dakika süre aldı. Başarılı oyuncu sezonu 3 gol ve 10 asistlik katkıyla tamamladı. Akgün ayrıca lig maratonunda 1 sarı kart gördü.

Ziraat Türkiye Kupası’nda da forma giyen deneyimli orta saha oyuncusu, 4 karşılaşmada toplam 157 dakika sahada kaldı.

Dış Transferde Bekleyiş Sürüyor

İç transferde önemli adımlar atan Erzurumspor FK’da dış transfer çalışmalarında ise henüz resmi bir gelişme yaşanmadı. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren mavi-beyazlı ekipte yönetimin önümüzdeki günlerde dış transfer hamlelerini hızlandırması bekleniyor.

Kaynak: İHA