Ildır Mahallesi'ndeki ziraat alanında çıkan yangın, hızla yayılarak ormanlık alanı etkisi altına aldı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden 6 uçak, 19 helikopter, 39 arazöz, 14 su ikmal aracı ve 4 dozer ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale kesilirken, ekiplerin karadan söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Zeytin ağaçlarının da bulunduğu bölgeden yükselen yoğun dumanlar, kilometrelerce uzaktan görülebiliyor.

Tahliye Edilen Mahalleler ve Evlere Sıçrayan Alevler

Yangın tehdidi nedeniyle Çeşme'nin Ildır ve Germiyan Mahalleleri ile Urla ilçesine bağlı Nohutalan Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Maalesef, bazı noktalarda alevler yerleşim yerlerine ulaşarak evleri de sardı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yanan evlerine müdahale etmeye çalışıyor. Ekipler, hoparlörlerle anons yaparak vatandaşlardan evlerini tahliye etmelerini ve yangın bölgesinden uzaklaşmalarını istiyor.

İzmir Valisi'nden İlk Açıklama: Yangın Elektrik Hattından Çıkmış Olabilir

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede, "Yangının elektrik hattından çıktığını değerlendiriyoruz. Şu an yangın kontrol altına alınabilmiş değil ancak yaralı ve can kaybımız yok" ifadelerini kullandı. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi