Süper Lig devi Fenerbahçe, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hızlı başladı. Sarı-lacivertlilerin eski golcüsü Vedat Muriqi, 6 yıl aranın ardından yeniden Kadıköy’e dönmeye hazırlanıyor.
TARAFTARIN SEVGİLİSİ GERİ DÖNÜYOR
Yönetim, taraftarın gönlünde özel bir yere sahip olan Vedat Muriqi için resmi adımları atarken, deneyimli forvetin de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi. Hâlihazırda RCD Mallorca forması giyen golcünün Türkiye’ye dönmek için gün saydığı ifade ediliyor.
BONSERVİS PAZARLIĞI SÜRÜYOR
Fenerbahçe’nin bu transfer için 5-6 milyon euro seviyelerinde bir bonservis bedeli belirlediği belirtiliyor. Daha önce 2020 yılında Lazio’ya 21 milyon euroya transfer olan Muriqi’nin, bu kez çok daha uygun bir bedelle geri dönmesi “fırsat transferi” olarak değerlendiriliyor.
OCAK AYINDA GERİ DÖNÜŞ OLMADI
Vedat Muriqi, transfer sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, kış döneminde de Fenerbahçe’ye çok yakın olduğunu belirtti:
“Ocak ayında Fenerbahçe’ye dönme ihtimalim oldukça yüksekti. Ancak kulübüm kümede kalma mücadelesi verdiği için ayrılmama izin verilmedi.”
LA LIGA’DA GOL ŞOV
31 yaşındaki golcü, bu sezon La Liga’da sergilediği performansla dikkat çekiyor. Mallorca formasıyla 29 maçta 19 gol ve 1 asistlik katkı sağlayan Muriqi, kariyerinin en formda dönemlerinden birini yaşıyor.
Fizik gücü ve hava toplarındaki etkinliğiyle bilinen yıldız oyuncunun, Fenerbahçe’nin hücum hattına önemli katkı sağlaması bekleniyor.




