Fenerbahçe'de Kadıköy'deki Chobani Stadyumu için hazırlanan yenileme projesinin ayrıntıları belli oldu. Olağan genel kurul toplantısında paylaşılan projeye göre stadyumun seyirci kapasitesi 64 bine çıkarılacak. Yenileme çalışmaları için öngörülen toplam inşaat maliyeti ise 50 milyon euro olarak açıklandı.

Kulüp yöneticisi Nihat Özbağı, projeye ilişkin mimari, betonarme ve statik çalışmaların tamamlandığını belirterek finansman planı ve stadyumda yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Projenin hazırlık giderlerini Özbağı karşılayacak

Projenin hazırlık aşamasında tamamlanan mimari, betonarme ve statik çalışmaların yaklaşık 1 milyon euroluk maliyetinin Nihat Özbağı tarafından karşılanacağı belirtildi.

Yenileme ve kapasite artırma çalışmalarının inşaat maliyeti ise 50 milyon euro olarak hesaplandı. Bu bütçenin Fenerbahçe Kulübü tarafından yönetileceği aktarıldı.

Finansman kombine, loca ve sponsorluklarla sağlanacak

Stadyum projesinin finansmanında kulübün yeni gelir kaynaklarından yararlanılması planlanıyor.

Buna göre 50 milyon euroluk yatırımın; yenilenen alanlarda gerçekleştirilecek kombine ve loca satışları ile yeni sponsorluk anlaşmalarından elde edilecek gelirlerle karşılanması hedefleniyor.

Yıllık 25 milyon euro ek gelir hedefi

Projenin tamamlanmasının ardından stadyumun kulübe sağlayacağı ticari gelirin de artırılması planlanıyor.

Yapılan hesaplamalara göre yenilenen stadyum yapısının Fenerbahçe'ye yıllık yaklaşık 25 milyon euro ek gelir sağlaması hedefleniyor.

44 yeni loca yapılacak

Stadyumda kapasite artışının yanı sıra loca ve ticari alanlarda da düzenlemeler gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında kale arkası tribünlerine 44 yeni loca eklenmesi planlanırken, yükseltilecek kulelerde de 8 özel loca oluşturulacak. Böylece stadyumdaki kapasite artışının yanı sıra kurumsal ve ticari kullanım alanlarının da genişletilmesi hedefleniyor.

Fenerbahçe maçlarını Kadıköy'de oynayacak

Projenin etaplar halinde ve planlı şekilde yürütüleceği belirtildi. Nihat Özbağı, çalışmaların Fenerbahçe'nin iç saha maçlarını oynamasına engel olmayacağını ifade etti.

Yenileme tamamlandığında Kadıköy'deki Chobani Stadyumu'nun kapasitesinin 64 bine ulaşması ve stadyumun ticari gelir potansiyelinin artırılması planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi