Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi kadro yapılanması sürerken, takımdan ayrılması ve takımda kalması planlanan isimler netleşmeye başladı. Sarı-lacivertlilerde Diego Carlos için Brezilya'dan ciddi bir teklif gelirken, İsmail Yüksek hakkında ise yönetim ve teknik heyetin ortak kararı ortaya çıktı.

Diego Carlos'a Vasco da Gama Talip

Fenerbahçe'nin yollarını ayırmayı planladığı Diego Carlos için Brezilya Serie A ekiplerinden Vasco da Gama'nın devreye girdiği iddia edildi.

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Como'da geçiren deneyimli stoperin, İtalyan ekibinde kalmak istediği ancak yapılan teklifin yetersiz bulunması nedeniyle transferin gerçekleşmediği öne sürüldü.

Brezilya temsilcisinin ise Fenerbahçe'nin talep ettiği 5 milyon euro bonservis bedelini ödemeye hazır olduğu ve taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. Sarı-lacivertli yönetimin transferin gerçekleşmesi için kolaylık sağlamaya sıcak baktığı belirtiliyor.

İsmail Yüksek Satış Listesinde Değil

Fenerbahçe'de transfer teklifleri alan isimlerden biri de milli futbolcu İsmail Yüksek oldu.

Ancak yönetimin ve teknik direktör İsmail Kartal'ın, 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun takımda kalmasını istediği öğrenildi. Bu nedenle şimdiye kadar gelen tekliflerin değerlendirmeye alınmadığı ve oyuncunun satışının düşünülmediği kaydedildi.

Teknik Heyetten Tam Güven

İsmail Kartal'ın yeni sezon planlamasında önemli bir yere sahip olan İsmail Yüksek'in, orta saha rotasyonunda kilit isimlerden biri olarak görüldüğü ifade ediliyor.

2021-2022 sezonunda Bursaspor'daki kiralık döneminin ardından Fenerbahçe'ye dönen milli futbolcunun güncel piyasa değeri ise 15 milyon euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi