Yeni sezonda Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Galatasaray, savunma hattını güçlendirmek için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılıların gündemine Al Hilal'de forma giyen eski Fenerbahçeli Yusuf Akçiçek girdi.
20 yaşındaki milli stoper için Galatasaray'ın temaslarını hızlandırdığı ve transfer görüşmelerinde önemli mesafe katettiği belirtildi.
Görüşmelerde son aşama
A Spor'un haberine göre Galatasaray, Yusuf Akçiçek ile anlaşma konusunda önemli ilerleme sağladı. Al Hilal ile gerçekleştirilen görüşmelerin ise son aşamaya geldiği öne sürüldü.
Suudi Arabistan ekibinin, kadrosuna yeni bir savunmacı takviyesi yapmadan Yusuf Akçiçek'in ayrılığına sıcak bakmadığı aktarıldı. Galatasaray'ın ise transferi tamamlamak için temaslarını sürdürdüğü belirtildi.
1,93 metrelik milli stoper
25 Ocak 2006 doğumlu Yusuf Akçiçek, 1,93 metrelik boyu ve sol ayağını kullanmasıyla öne çıkıyor. Stoper bölgesinde görev yapan genç futbolcu, savunmadaki fizik gücünün yanı sıra geriden oyun kurma becerisiyle de dikkat çekiyor.
Galatasaray altyapısından Fenerbahçe'ye
Futbol eğitimine Galatasaray altyapısında başlayan Yusuf Akçiçek, 2016-2019 yılları arasında sarı-kırmızılı kulübün altyapısında forma giydi. Ardından Fenerbahçe altyapısına geçen genç oyuncu, burada gelişimini sürdürerek A takıma yükseldi.
Akçiçek, Fenerbahçe'deki performansının ardından 2025-2026 sezonunun başında Al Hilal'e transfer oldu.
Al Hilal 22 milyon euro ödedi
Al Hilal, Yusuf Akçiçek'in transferi için Fenerbahçe'ye 22 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Genç savunmacının Suudi Arabistan ekibiyle sözleşmesi 30 Haziran 2029'a kadar devam ediyor.
Yusuf Akçiçek, bu sezon Al Hilal formasıyla 2 karşılaşmada toplam 107 dakika görev yaptı.
Galatasaray'ın transferi tamamlaması halinde Yusuf Akçiçek, kariyerinde yeniden Türkiye'ye dönerek sarı-kırmızılı formayı giyecek.


