Aynanın arkasında yer alan yazılara göre, şifa bulmak isteyenlerin yedi gün süren bir ibadet sürecini eksiksiz uygulamaları gerekiyor. İnanışa göre, bu adımları yerine getiren hastalar yüz felcinden kurtuluyor.
FERDİ TAYFUR'A SUNULMUŞTU
Buluca Köyü Muhtarı Metin Yılmaz, bugüne kadar Türkiye’nin birçok şehrinden ve yurt dışından, özellikle Fransa’dan gelen hastaların aynaya başvurduğunu söylüyor. Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur’un da bu aynadan haberdar edildiğini ancak kendisinin öneriyi kabul etmediğini belirtiyor.
'İYİLEŞMEDEN DÖNEN OLMADI'
Yılmaz, “Bu ayna sıradan bir ayna değil, içine baktığınızda kendinizi göremezsiniz. Özel bir enerjisi olduğuna inanılıyor. Aynanın arkasındaki talimatlara göre ibadet eden herkesin iyileştiğine şahit olduk. Bugüne kadar geri dönüş alamadığımız kimse olmadı” dedi.
Buluca Köyü’nde yıllardır korunan bu ayna, tıbbi tedavinin yanı sıra inançla da şifa arayanların ilgisini çekmeye devam ediyor. -Haber Merkezi