Gazipaşa’da arıcılık yapan üreticiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da havaların ısınmasıyla birlikte kovanlarını yaylalara taşımaya başladı. Toroslar’ın yüksek rakımlı ve nektar açısından zengin bölgeleri, arıların daha sağlıklı gelişmesini sağlarken, elde edilen balın kalitesini de artırıyor.

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği (AYBİR) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, yayla sezonunun açıldığını belirterek, bu yılın verimli geçmesini beklediklerini söyledi. Oktan, özellikle bahar yağışlarının yeterli olmasının doğrudan üretime olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

“Yaylalarda hem serin bir iklim hem de daha çeşitli bitki örtüsü var. Bu şartlar arı sağlığı açısından ideal. Arıcılarımız kovanlarını bu bölgelere taşıyarak hem üretimi artırmayı hem de bal kalitesini korumayı hedefliyor,” diyen Oktan, üreticileri de bazı konularda dikkatli olmaya davet etti.

Kovanların taşınması sürecinde arıların stresten uzak tutulması gerektiğini belirten Oktan, “Su kaynaklarına yakın ve güvenli alanlarda üretim yapılmalı. Aynı zamanda çevreye duyarlı bir üretim anlayışı benimsenmeli,” ifadelerini kullandı.

Yeni sezona umutla başladıklarını ifade eden Oktan, arıcılardan kaliteyi ön planda tutmalarını isteyerek, “Kaliteli üretim bölgemizi markalaştırır, arıcılığa kimlik kazandırır. Bu sezonun tüm üreticiler için bereketli geçmesini temenni ediyorum,” dedi. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi