banner84

Lezzet köşesi

Yoğurtlu Et Tantuni

Lezzet köşesi

 Yoğurtlu Et Tantuni tarifi

MALZEMELER

500 gr kıyma

Sıvıyağ

2 domates

1 soğan

Kırmızı pul biber

Tuz

Karabiber

Kimyon

1 yemek kaşığı salça

4 adet lavaş ekmeği

YOĞURT SOSU İÇİN;

1-2 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

1 şeker kaşığı toz biber

5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

YAPILIŞI

Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Eğer kıymanın yağına ve sizin de damak zevkinize göre sıvı yağını ekliyoruz.

Kıymamız pişerken domates soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.

Kıyma pişince içerisine soğanları ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.

Daha sonra doğradığımız domatesleri ekliyoruz.

Domatesler hafif sulanınca baharatlarımızı tuzumuzu ve salçamızı ekliyoruz.

5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.

Bu işlemler gerçekleşirken ocağımızın orta ateşte olmasına özen gösterelim.

Hazırladığımız yufkaların içerisine tantunimizi serip yufkaları sarıyoruz.

2 parmak kalınlığında kesip tabağımıza alıyoruz.

Yoğurdumuza rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz.

Tereyağını ocakta eritip içerisine toz biberimizi atıyoruz.

Tabaktaki tantunimizin üzerine önce yoğurdumuzu sonra tereyağımızı gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner107

banner134