POYD Mayıs ayı geleneksel toplantısı Antalya-Belek’te Calista Luxury Resort’te gerçekleşti. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu’nun da katıldığı toplantıda, Mehmet Bahar sektördeki istihdam konusundaki çalışmaları paylaşırken, Akra Hotels İnsan Kıymetleri Direktörü Hakan Yavuz da otellerindeki insan kıymetleri uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Saatçioğlu: Personel Sorunu Mikro Bazda Çözülmeli

Başkan Saatçioğlu, turizm sektöründe personel yetersizliğinin çözümünün sadece Devletten, Milli Eğitim’den veya sektör temsilcilerinden beklenmemesini gerektiğini vurguladı. Otellerin, arzu edilen maaş konusunu çözmesi, 12 ay istihdam garantisi sağlayabilmesi ve barınma sorunlarını çözebilmesi halinde problemin büyük bir kısmının çözüleceğini söyledi. Ancak Saatçioğlu, bunun gelecekte yeterli olmayacağını da belirtti. Geçmişte büyük çabalarla kendi personelinin yetiştirildiğini hatırlatan Saatçioğlu, günümüzde bunun yerine evrimsel bir yaklaşımın gerekli olduğunu savundu.

Saatçioğlu: Otellere Güçlü Eğitim Departmanları Gerekli

Saatçioğlu, sektöre yeni atılanları ve çalışanları aşağıdan yukarıya evrim niteliğinde özendirmek, merak uyandırmak ve onlara rol model olmak otel sahipleri ve genel müdürlerinin asıl görevlerinden biri olması gerektiğini söyledi. Bu amaçla otellerin güçlü eğitim departmanlarına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Saatçioğlu: Stajyerler Eğitime Dahil Edilmeli

AK Gençlik aşure etkinliğinde buluştu AK Gençlik aşure etkinliğinde buluştu

Mesleki turizm okullarının stajyerleri otellere gönderirken ön koşul olarak otellerin eğitim departmanlarının bulunmasını şart koşması gerektiğini savunan Saatçioğlu, eğitim departmanlarının genel müdüre bağlı olması ve genel müdürlerin öncülüklerinin arasında eğitim olması gerektiğini de belirtti. Otellerde uygulamalı eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Saatçioğlu, stajyerlere doğru rol model olunması ve mesleğin açacağı kapılar anlatılması gerektiğini söyledi.

Saatçioğlu: Mesleğimize Saygınlık Kazandırmalıyız

Saatçioğlu, turizm sektöründeki bilginin çok değerli olduğunu ve turizme de saygınlık kazandırdığını söyledi. Çalışanlara ve stajyerlere işlerin derinlemesine anlatılması gerektiğini, günlük rutin işlerden ziyade yapılan işlerin sebep-sonuç ilişkilerinin doğru anlatılması gerektiğini vurguladı. 2028'de bu ülkeye 80 milyon turist geleceğinden bahsedildiğini hatırlatan Saatçioğlu, gençlere 20 yılda başardıklarının çok daha hızlı başarılabileceğini anlatmanın ve inandırmanın önemli olduğunu söyledi. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi