-Sabiha TATLIYER

Dev proje Alanyalı üreticilere anlatıldı Dev proje Alanyalı üreticilere anlatıldı

Alanya'da denetimleri aralıksız sürüyor. İlçede yılın 12 ayı boyunca Alanya Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği içerisinde vatandaşların gıda güvenliği ve sağlığının korunması açısından çalışmalar devam ediyor. ü2023 yılı içerisinde 2 bin 850 işletmenin denetlendiğini aktaran Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, 4 ay içerisinde 24 işletmeye idari para cezasına uygulandığını belirtti.
'KAÇAK ALKOL ÖNE ÇIKTI'
Rüzgar, "Üretim toplu tüketim satış yerinde 24 işletmeye cezai işlem uygulandı. Denetimlerimiz yıl boyu devam etmektedir. Artık yaz sezonuna giriyoruz. Özellikle toplu tüketim otel bölgelerine denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Aynı zamanda son zamanlarda yaz sezonu olduğu için kaçak alkoller artış gösterdi. Bu konuda da göz açtırmadan denetimlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız herhangi olumsuz bir durumda ALO 174 ihbar hattına ihbarda bulunabilirler' dedi.
'HAYVAN PAZARLARI DENETLENİYOR'
Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte de hayvan pazarlarında denetimlerin artacağını aktaran Rüzgar, "Bilindiği üzere şap hastalığı nedeniyle bir takım aksaklıklar ve kısıtlamalar gelmişti. Ancak bu hastalıkla alakalı gerekli önlemler alındı ve kısıtlamalar kalktı herhangi bir tehlike görünmüyor. Kurban bayramının yaklaşmasının ardından ekiplerimiz hayvan pazarlarında da denetimlerini arttıracak. Hali hazırda olan hayvan pazarlarında da denetimlerimiz artarak ilerlemekte" sözlerine yer verdi.

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek