-Fatma Bedia UYAR

Türkiye'nin en stratejik yatırımlarından birisinin Alanya-Konya arasındaki Kuşyuvası yolu olduğunu söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Benim Başbakanlığımdan sonra bu projeyi durdurdular. O yatırım yapılmış olsaydı, 7 yılda turist akını sayesinde projenin masrafını çıkartıldı” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en stratejik yatırımlarından birisinin Alanya-Konya arasındaki Kuşyuvası yolu olduğunu söyleyen Davutoğlu: “Kuş yuvası çocukken bana Kafdağı gibi gelirdi. Ben geçtim Kuş Yuvasından gerçekten cesaret gerektiren bir yerdi. Türkiye için stratejik bir yol. Turizm açısından çok önemli bir yol. Toroslardan Akdeniz’e inen her yol beni heyecanlandırır. Oraya viyadük yaptık diye eleştiriler geliyor. Her sene geldiğimde tek tek tünellere baktım kapalı. Konya’yı ve Alanya’yı benim sebebimle cezalandırdılar. Benim projem diye bu bölgeyi ihmal ettiler. Sadece o yol değil, Gazipaşa-Mersin yolu yakışıyor bu Akdeniz'e. Mersin Gazipaşa arası bize yakışıyor mu? Halkın içinden çıkmış insanlar niye halka yabancılaştı. Millet İktidarın döneminde Alanya-Mersin yolunu ve Kuşyuvası yolunu da bitireceğiz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyalı ama niye takip etmedi? Golf sahalarından biraz zaman bulabilseydi, bitebilirdi” dedi.

"ALANYA'NIN İL OLMASI, ANTALYA'YI RAHATLATIR"

Alanya'nın İl olmasına ilişkin soruya da yanıt veren Davutoğlu, "Antalya'nın kıyısı kadar, Karadeniz'de 5-6 tane İl var. Alanya'nın İl olma kapasitesi var. Antalya'nın kıyı genişliği bakımından Alanya'nın İl olması Antalya'yı da rahatlatır" diye konuştu.

Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin

‘SIRTIMI TOROSLARIN OBALARINA VERDİM’

Seçmenlere seslenen Davutoğlu, "14 Mayıs'ın ülkemize milletimize Antalya ve Alanyamıza hayırlı olmasını diliyorum ve 14 Mayıs'ı kaygı ile bekleyen vatandaşlarımıza sesleniyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güzel bir sözü vardır; 'Eğer memleket dardaysa gidin Toros dağlarındaki yörük obalarına bakın. Eğer o Toros dağlarında yörük obalarında duman tütüyorsa memleket emniyettedir" Merak etmesinler Ankara'da onların her zaman desteklediği ve beklediği yörük bir başbakan var, memleket emniyettedir. Ben Ankara'da o görevi yürütülürken inşallah Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sırtımı Torosların yiğit yörük türkmen obalarına verdim. Bize güvensinler, bizde onlara güveniyoruz" dedi.

Muhabir: Sabiha Tatlıyer