Antalya'da çilenin adı aynı yeri farklı Antalya'da çilenin adı aynı yeri farklı

- Fatma Bedia UYAR
Milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte Alanyalı seçmenler hayal kırıklığına uğradı. Listelerde Alanya’nın yok sayıldığını düşünen seçmenlerin yanı sıra, ilçede faaliyet gösteren odaların başkanları da görüşlerini Alanya Posta Medya'ya aktardı. Oda başkanları, aday sıralamasında Alanya'nın ilk 5'te yer alması gerektiğini belirtti.ü
‘HAK EDİLEN DEĞER VERİLMEDİ’
Alanya’nın değerinin bilinmediğini ve bu durumun herkesi üzdüğüne dikkati çeken Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir Alanya’nın ilk sıraları hak ettiğini söyledi. Demir, "Alanyamıza haksızlık edildiğini düşünüyorum. Niye partiler bizi 3. veya 4. sıraya koymuyor da 7. Sıraya koyuyor. Alanya büyük bir yer. Gazipaşa, Kumluca, Finike buraları topla bir Alanya etmez. Manavgat’tan seçilebilecek yerlerden giriyor ancak Alanya’dan giremiyor. Bu kabul edilir bir şey değil. Bir tek bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu var. Alanya bu kadar mı değersiz. Bu duruma canımız sıkıldı. Alanya ilçe sayılamaz, Alanya büyük yer, Alanya’nın ağırlığı bilinmeli, nüfusu bilinmeli yazın 1 buçuk milyon turisti ağırlayan bir yer ama Milletvekili yok. Ben kendi adıma bu duruma üzüldüm. Alanya’da Mevlüt Bakanımız dışında kimse yok. 7 tane Milletvekili çıkarabileceklerinin garantisi yok ancak bütün partiler Alanya’dan adaylarını 7’nci sıradan çıkartıyor. Alanya ilk sıraları hak ediyor. En azından AK Parti’de bakanımızın arkasını dolduracak biri diğer partilerde de ilk sıralarda olmalıydı” dedi.
‘VERİLEN DEĞER LİSTELERDE GÖRÜLDÜ’
Listelerin açıklanmasıyla birlikte hem gurur duyduğunu hem de üzüldüğünü belirten Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ,” Alanya'mızın tüm siyasi üpartilerin listelerinde güçlü bir şekilde yer almasını arzu ederdik. Antalya'nın en büyük ilçelerinden birisi olan Alanya'mıza verilen değerin göstergesi listelerdeki yeridir. Burada Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti 1’nci sıradan ve eski Merkez Hakem Kurulu başkanımız Sayın Kuddusi Müftüoğlu kardeşimin de AK Parti 7’nci sıradan aday gösterilmesi bizler için gurur kaynağı olmuştur. Yine Diş Hekimi Sayın Murat Özçelik kardeşimin de Cumhuriyet Halk Partisi 7’nci sıradan aday gösterilmesi de memnuniyet vermiştir. Aynı hassasiyeti tüm siyasi partilerden beklemek Alanya halkının hakkı olduğunu düşünüyorum. Yerelde çalışan milletvekili aday adayı kardeşlerimin emeklerinin de göz önüne alınması gerekirdi. Ancak bundan sonra değişen bir şey olmayacağına göre tüm aday olan kardeşlerime başarılar diliyor ve Alanya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
‘ALANYA’YA ÖNEM VERİLMEDİ’
Listelerden memnun olmadığını dile getiren Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp ise konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı; “Listelerin açıklanmasıyla birlikte Alanya’ya çok önem verilmediği ortaya çıktı. Alanya adaylarının tamamı 7’nci sırada. Alanya Antalya’nın en büyük ilçesi konumundaysa Alanya adaylarının ilk sıralarda olmasını bekliyorduk. Sadece Alanya’nın gururu Mevlüt Çavuşoğlu’nun birinci sırada olması bizi mutlu etti. Diğer partilere baktığımız zaman ise kesinlikle yer bulamamışlar. Bu durumda bizi ciddi anlamda üzdü.”

Muhabir: Bedia UYAR