Hastanede tedavi olmadan önce hem sıra beklememek için hem de hastanelerde yoğunluk oluşturmamak için randevu alınması gerekiyor. Randevular ise MHRS üzerinden ya da 182 nolu hat üzerinden alınabiliyor. Ancak zaman zaman hastanelerde randevu bulunamama krizi yaşanıyor. Alanya’da da bu durum vatandaşın isyan ettiği bir konu haline geldi. Alanya Posta Medya ekibi de, vatandaşın şikayeti üzerine Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde MHRS üzerinden tüm bölümlerin en erken randevu verdiği tarihleri gözler önüne serdi.

İKİ BÖLÜME RANDEVU BULUNAMADI

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aynı gün içinde randevu veren bölümler Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Göğüs Hastalıkları bölümleri oldu. 1 gün sonraya randevu veren bölüm ise Nöroloji oldu. Randevu bulmakta en zorlanılan bölümler ise Dahiliye, Ruh Sağlığı Hastalıkları, Üroloji. Randevu bulunamayan bölümler ise , Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) ve Göz Hastalıkları oldu.

Antalya'da çilenin adı aynı yeri farklı Antalya'da çilenin adı aynı yeri farklı

İŞTE EN ERKEN TARİHLER

9 Mayıs’ta Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almak isteyen bir vatandaşın en erken randevu alacağı tarihler ise şu şekilde;

Nöroloji 1 gün sonra (10.05.2024), Çocuk Cerrahisi 6 gün sonra (15.05.2024), Göğüs Hastalıkları ayını gün içinde veriyor. Dahiliye 13 gün sonra ( 22.05.2024), Cildiye ve Göz Hastalıkları bölümlerine randevu bulunamadı. Kalp ve Damar Hastalıkları 4 gün sonra (12.05.2024), Ortopedi 6 gün sonra (15.05.2024), Üroloji 7 gün sonra (16.05.2024), Kadın Hastalıkları ve Doğum aynı gün içinde Ruh Sağlığı Hastalıkları ise en yakın randevuyu 8 (17. 05.2024) gün sonra veriyor.

Muhabir: Fatma Bedia UYAR

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek