Alanya’da artan enflasyon nedeniyle yaşam şartları da gittikçe zorlaşıyor. Özellikle temel ihtiyaç malzemelerine gelen zamlar vatandaşları canından bezdiriyor. Meyve fiyatlarındaki artışın önlenememesi vatandaşların tepkilerine neden olurken sektör temsilcileri de satış yapamamaktan yakınıyor. Halde, pazarda ve markette farklı fiyatlara satılan ürünler arasındaki fark vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Alanya Posta Medya da cep yakan fiyatları derledi. Halden, pazara ve markete ulaşan fiyatlara göre en fazla artış markette yaşanıyor.

EN PAHALI MEYVE KİRAZ

Ürünlerin pazardaki, marketteki ve haldeki fiyatları ise şu şekilde sıralandı. Muz halde 35-38 lira arasında satılırken pazarda 40-50 lira arasında markette ise 100 liraya satılıyor. Yazın vazgeçilmezi karpuz halde 8-10 lira, pazarda 15-25, markette 17 liraya tezgahlarda yerini alıyor. Kavun halde 20, pazarda 20, markette ise 40 liraya tüketiciye sunuluyor. Şeftali halde 25, pazarda 50, markette ise 55 lira. Kayısı halde 25, pazarda iki katına çıkarak 50-60 lira, marketlerde 60 lira oluyor. Kiraz halde 30-50 lira arasında değişiklik gösterirken pazarda 50-80 liraya çıkıyor markette ise 100 oluyor. Erik ise halde 30-40 lira olarak belirlenirken pazarda 50-60 lira arasında değişiyor markette 80 liraya satılıyor. Çilek halde 30, pazarda 50-80 lira arasında, markette 90 liradan alıcıya sunuluyor.

FİYAT DÜŞÜK ALICI YOK

Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin

Yaz meyvelerindeki fiyatlar hakkında değerlendirmede bulunan Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya,” Fiyatlar geçen yıla çok düşük ama hareketlilik yok denecek kadar az. Oteller dolu deniyor ancak onlardan da bir talep göremiyoruz” dedi.

‘MUMLA ARIYORUZ’

Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Gök ise pazarda bu yıl işlerin hiç iyi gitmediğini dile getirdi. Gök,”Fiyatlar bu yıl oldukça düşük. Bu yıl Rusya-Ukrayna savaşından dolayı fiyatlar dibi gördü. Her ne kadar turizm iyi olacak deseler de bir sıkıntı var. Biz geçen yılı mumla arıyoruz” diye konuştu. -Fatma Bedia UYAR

Kaynak: Fatma Bedia UYAR