Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlamdı. Yeni yönetmelik kapsamında daha önce sektörde büyük eleştiriler getirilen konularda düzenlemelere gidildiği görüldü. Yönetmeliğin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle, konutunu turizm amaçlı kiralamak için Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan başvuruların sonuçlandırılma süresi maksimum 30 günden maksimum 60 güne çıkarıldı. Konuya ilişkin konuşan sektör temsilcileri karar ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yönetmelikte sağlanan kolaylıkların sektör üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

“MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ”

ALTSO Başkanı Eray Erdem, “Uzun süredir mücadelesini verdiğimiz, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin bugün Resmi Gazetede yayınlanarak ‘Yüksek Nitelikli Konutlara’ ilişkin şartların hafifletilmesini son derece olumlu bulmakla birlikte; Yeni yönetmeliğin tam olarak sektörün beklentileri karşılamadığına da dikkat çekmek istiyoruz. Her şeye karşın bazı taleplerimizin dikkate alınıp bir değişiklik yapılmasını, çabalarımızın bir nebze de olsa sonuç bulmuş olmasının gelecek adına bizleri umutlandırdığını da ifade etmek isterim. Bu düşüncelerden hareketle bu yönetmelikte emeği geçen herkese teşekkür ederken, bu adımın bir başlangıç olmasını hükümetimizin hem ekonomik anlamda hem de bölgesel gerçekleri dikkate alarak ikamet izinleri konusunda da gerekli adımları hızla atmasını ümit ediyoruz. Bölgemiz için hayati önem taşıyan ve tüm sektörleri yakından ilgilendiren adımların atılmasında iş insanlarımızın taleplerinin karşılanması için var gücümüzle girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

“HEM MADDİ HEM MANEVİ AÇIDAN KONTROL ALTINA ALINMALI”

Konuya ilişkin konuşan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Turizm amaçlı kiralanan konutlarla ilgili ‘Yüksek Nitelikli Konut’ şartlarındaki düzenleme ve süre uzatımı uygulamada karşılaşılan şartlar gereğidir diye düşünüyorum. Burada önemli olan turizm amaçlı konut kiralamalarının hem mali açıdan hem de güvenlik açısından kontrol altına alınması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi konularıdır. Çıkan yasada ihtiyaca binaen düzenlemeler yapılabilir ama esas da amaçlanan gerçekleşecektir” dedi.

“OLUMLU BİR KARAR”

Alaiye Şalvar'da aşure geleneği değişmedi Alaiye Şalvar'da aşure geleneği değişmedi

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ise, “Alınan kararla birlikte eksikliklerin giderilmesi 15 gün süre verilmesi tabii ki oldukça olumlu. Ancak yüz yüz muhafakiyet hala geçerli. O yüzden sıkıntı olarak duruyor önümüzde” şeklinde konuştu. -Alkın BİRİCİK

Kaynak: Alkın BİRİCİK