Özaltın Holding tarafından işletilen tesiste şu anda 100 oda, olimpik yüzme havuzu, fitness alanı ve kapalı-açık spor alanları bulunuyor. Şirket, proje kapsamında ek bina inşa ederek oda sayısını artırmayı planlıyor. Projenin toplam maliyeti 525 milyon TL olarak belirlendi.

Şirket Hakkında

Özaltın Holding, iktidara yakınlığıyla bilinen iş adamlarından Mehmet Cengiz ile de ortak birçok projenin sahibi. Şirketin yönetim kurulu başkanı Hayrettin Özaltın'ın adı ise 17-25 Aralık operasyonunda gündeme gelmişti. Özaltın Holding ayrıca, kamudan aldığı yüksek fiyatlı ihalelerle de tanınıyor.

Çevresel Etkiler

Orman alanına inşaat yapılması ve kapasite artışı, bölgedeki doğal dengeyi bozabilir ve çevreye zarar verebilir. Projenin hayata geçirilmesi halinde oluşabilecek çevresel etkilerin detaylı olarak değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Alanya'da yarın rekor kırılacak! Evde bile boğulacağız Alanya'da yarın rekor kırılacak! Evde bile boğulacağız

Yasal Süreç

Projenin hayata geçirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay alınması gerekiyor. Bakanlık tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda projenin onaylanıp onaylanmayacağı belli olacak.

Kamuoyu Tepkisi

Ormanlık alana inşaat yapılması ve kapasite artışı projesi, kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Çevre aktivistleri ve bölge sakinleri, projenin doğal güzellikleri yok edeceğini ve bölgeye zarar vereceğini savunuyor. Projenin hayata geçirilmesi halinde yasal yollara başvuracaklarını da belirtiyorlar.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi