Her ne kadar krizlerle de karşılaşılsa turizm sektörünün her geçen gün dünyada önemini koruyor. Her türlü sıkıntıya rağmen turizm sektörünün ve turistlerin tatil anlayışından vazgeçmediği gözler önüne seriliyor. Turizm sektörü en büyük darbeyi pandemi zamanında almasına rağmen vazgeçilmeyen bir konumda. 2024 sezonu için oldukça olumlu dönüşlerin sağlandığı kışın yapılacak işbirlikleri ile birlikte 2024 sezonuna daha umutlu girileceğini belirten Turizmci Cengiz Topçu, “Ekonomik olarak yaşadığımız kırılmalara rağmen en çok misafir ağırlayan ülkeler liginde ön sıralarda olan yerimizi koruyoruz” dedi.

‘BÜYÜMEYİ DURDURAMADI’

Hem ülke hem de bölgemiz açısından ve misafir çeşitliliği açısından baktığımızda ekonomik anlamda getirilerinin yanı sıra dolaylı olarak yaşam biçimine kadar olan etkileri ile de Turizm sektörü önemini arttırarak devam ettirdiğini belirten turizmci Topçu, “2016 yılında bu yana yaşananlar bir yana krizlerin anası olarak adlandırabileceğimiz Pandemi bile bu sektörün yavaşlayan hızda da olsa büyümesini durduramadı. Halen Avrupalı misafirlerin tercihinde ön sırlarda almaya devam ediyoruz Doğal ve kültürel zenginliklerimiz tatil yapma fikrine sahip olan misafirlerin halen ilgisini çekiyor. Ekonomik olarak yaşadığımız kırılmalara rağmen en çok misafir ağırlayan ülkeler liginde ön sıralarda olan yerimizi koruyoruz” dedi.

‘ŞEHİR İÇİ YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMALIYIZ’

Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi

“Özellikle maliyetlerin artmasına rağmen halen sektör ekonomik anlamda cazibesini koruyor” diye konuşan Topçu, “Fiyat ve alınan hizmet dengesinde birinciliğimizi koruyoruz. Yapmamız gereken en öncelikli işlerden biri şehir içindeki yaşam kalitesini arttıracak çalışmalara yoğunlaşmak. Belki de en önemli eksiğimiz böylesi katma değeri yüksek sektöre kalifiye ve sürekli işgücünü sağlamadaki zorluğumuz. Kamu ve özel sektörün çabaları ile bunun yıllar içinde çözülmesi en büyük beklentimiz. Özellikle bu sektöre istihdam sağlama amacı ile kurulmuş kamu ve özel eğitim kuruluşlarının bir önce sektörün gerçeklerine göre müfredatın hatta bu eğitim kuruluşlarının açılış kapanış tarihlerinin düzenlenmesi” dedi.

NE EKERSEK ONU BİÇERİZ

Kış aylarında yapılacak çalışmaların 2024 turizm sezonuna olumlu katkı sağlayacağını belirten Topçu, “Kış boyunca yapılacak tüm çalışmaların 2024 yılına olumlu yansıması en büyük beklentimiz Sürdürülebilir Turizm çalışmalarını sektörün geleceği açısından ciddiyetle ve bilinçle yönetmek. 2024 yılı bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmelerin gölgesinde olmamıza rağmen umut veriyor. Misafirin yaşanan gelişmelere tepkileri önceki yıllara kıyasla daha serinkanlı. Kış boyunca yapılacak tüm çalışmaların 2024 yılına olumlu yansıması en büyük beklentimiz” sözlerine yer verdi.

“2024 yılı satışları başladı şeklinde konuşan Topçu, “Şu an görünen artışın 2024 de devam edeceğini gösteren sinyaller alıyoruz. 2023 yılının bizi sevindiren en önemli gelişmelerinde biride bu bölgeden ilk defa ülkemize gelen misafir sayısındaki artış idi. Umudumuz devam etmesi” dedi.  -Fatma Bedia UYAR

Kaynak: Fatma Bedia UYAR