Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat denetimleri emlak piyasasında dengelenmeye yol açtı. Satılık konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş hızı kesilirken, kiralarda durağanlık gözlemlendi. Emlakjet CEO'su Tolga İdikat, denetimlerin yüksek bedel talep eden ilanlar üzerinde etkili olduğunu ve bu ilanların sitelerden kaldırıldığını veya fiyatlarının düşürüldüğünü söyledi.

Türkiye genelinde satılık konut fiyatları yıllık %58, aylık %7 arttı. Denetimler öncesi artan ilan girişleri, denetimler sonrası fiyat güncellemesi ve ilan girişlerinde artış ile dengelendi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kiralık fiyatlarında durağanlık ve düşüş trendi başladı.

Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi

Türkiye genelinde kiralık fiyatlarında bir önceki aya göre değişim yaşanmadı. İstanbul'da Şile, Başakşehir, Küçükçekmece'de, Ankara'da Altındağ, Keçiören, İzmir'de Buca ve Gaziemir'de kiralar %3 ila %8 düştü. Ekonomik daralma, konut stokunun artması ve faiz oranlarının yükselmesi kiraların düşüşünde etkili oldu. Yabancılar satın aldıkları konutları kiralamaya başladı. Bu durum, özellikle İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlerde kira arzını artırarak fiyatların düşmesine neden olabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 4,5 milyon konutu mercek altına alacağını açıklaması kiralık ilanlarında fiyat güncellemesi ve ilan girişlerinde artışa yol açtı.

İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer; Ankara'da Çankaya, Yenimahalle; İzmir'de Konak, Bornova. Konut talebinin yüksek, arzın yetersiz olması. İstanbul'da Şile, Başakşehir, Küçükçekmece; Ankara'da Altındağ, Keçiören; İzmir'de Buca, Gaziemir. Ekonomik daralma, konut stokunun artması ve faiz oranlarının yükselmesi.

Emlak piyasası denetimler sonrası dengelenmeye başlarken, önümüzdeki dönemde fiyatların nasıl seyredeceği merak konusu. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi