Alaiye Şalvar'da aşure geleneği değişmedi Alaiye Şalvar'da aşure geleneği değişmedi

Rusya'dan Türkiye'ye uçak bileti fiyatları 2023 yılıyla aynı seviyede seyrediyor. Rus Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin'in verdiği bilgilere göre, gidiş-dönüş uçak biletlerinin ortalama fiyatı 35-40 bin ruble civarında. Gorin, ruble kurundaki dalgalanmalara rağmen fiyatlarda önemli bir artış öngörmüyor. 2022'de 60 bin ruble civarında olan ortalama fiyatın 2023'te 35-40 bin rubleye kadar düştüğünü ve önümüzdeki sezonda da bu seviyede kalacağını belirtiyor.

Uçuş Sıkıntısı Olmayacak

İki ülke arasında yeterli sayıda uçuş olduğunu ve ulaşım sıkıntısı yaşanmadığını vurgulayan Gorin, beş Türk ve en az 11 Rus havayolu şirketinin haftada bin 250 uçuş gerçekleştirebildiğini söylüyor. Önümüzdeki sezon için de anlaşmaya varılan kotaların süresinin bir yıldan az olmadığını ekliyor.

AB Yasağı Sorun Değil

Avrupa Birliği'nin Southwind uçuşlarının yasaklanmasının Rusya'dan Türkiye'ye uçuşları etkilemeyeceğini belirten Gorin, havayolunun Karadeniz, Kazakistan ve Gürcistan toprakları üzerinden Türkiye'ye uçuşlarına devam ettiğini ve bu yasağın turistleri etkilemediğini ifade ediyor. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi