Duvar'dan Ceren Deniz'in haberine göre, Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bulunan Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'nde (GGM) kalan 52 mülteci, açlık grevine başlarken, merkezde işkence ve kötü muamele gördüklerini öne süren bir dilekçe yazdı. Mülteciler dilekçelerinde, GGM'de kalan hastalara bakılmadığını, "beyaz odada" işkence yapıldığını ve açlıkla cezalandırıldıklarını iddia etti. Dilekçede ayrıca, GGM'deki görevlilerin ve güvenliklerin mültecilere hakaret edip şiddet uyguladığı ve onları sınır dışı etmeye çalıştığı da belirtildi.

'BURADA BİZLERE HAYVAN GİBİ DAVRANIYORLAR'

İranlı mülteci Omid Eshaghi, GGM'de kaldığı 50 gün boyunca yaşadığı insanlık dışı koşulları anlattı. Eshaghi, "Burada bize haklarımızı vermiyorlar. Bize hayvan gibi davranıyorlar. Hasta olan kişileri hastaneye sevk etmiyorlar. Burada çalışan görevliler ve güvenlikler bize hakaret edip, şiddet uyguluyorlar. Buradaki insanları deport etmeye çalışıyorlar ve sürekli bizi korkutuyorlar" dedi. Eshaghi, GGM'deki işkence ve kötü muameleye dair şu ifadeleri kullandı: "İşkence Türkiye'de 90'lı yıllarda kalmış bir suç değil, hala var. Burayı görmek istemezsiniz."

AÇLIK GREVİ DEVAM EDİYOR

İnsanlık dışı şartlardan kurtarılmayı bekleyen yüzlerce mülteciyle birlikte GGM'de tutsak olduğunu belirten Eshaghi, dışarıya seslerini duyurmak amacıyla birlikte yazıp imzaladıkları şikayet dilekçesini savcılığa ulaştırması için Ferhat Doruk'a verdi. Mültecilerin açlık grevi devam ediyor.

Antalya'da çilenin adı aynı yeri farklı Antalya'da çilenin adı aynı yeri farklı

İDDİALARI REDDETTİLER

Antalya Valiliği'ne bağlı İl Göç İdaresi Müdür Vekili Derya Erdoğan'ın ziyaret edip mültecilerle görüştüğü GGM'de görevliler, iddiaları kabul etmedi. Görevliler, GGM'de kalan 400'e yakın mültecinin ne zamana kadar orada tutulacağı ve haklarında nasıl bir işlem yapılacağına ilişkin soruya, "Bizim bu konuda bir şey söylemeye yetkimiz yok" diye yanıt verdi.

DİLEKÇE SAVCILIĞA İLETİLDİ

İranlı Eshaghi'nin el yazısı ve 52 mültecinin imzasıyla Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'na hitaben yazılan ve avukat Ferhat Doruk aracılığıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na iletilen dilekçede, GGM'de kalan mültecilerin maruz kaldıkları insanlık dışı koşullar ve işkence ve kötü muamele iddiaları detaylı bir şekilde anlatıldı. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi