Sıcaktan bunalan Antalyalılar serinlemek için denize koşuyor. Tatilciler de bu kavurucu sıcaklıklardan etkilenerek sahilleri doldurdu. Haziran ayı ortalama maksimum sıcaklığın 31,2 derece olduğu Antalya'da, cuma günü bu değer 44 dereceye kadar yükselecek. Aynı gün gece minimum sıcaklığın da 31 dereceye ulaşması öngörülüyor. Haziran ayı minimum sıcaklık ortalaması 21 derece olan Antalya'da, cuma gününe kadar gece ve gündüz sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek.

ALEKOD'dan basın mensuplarına özel gece ALEKOD'dan basın mensuplarına özel gece

Nem Oranı Yüzde 65'e Çıkacak

Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, cuma gününe kadar Antalya'da parçalı az bulutlu havanın etkili olacağını ve yağış beklenmediğini söyledi. Acar, "Maksimum sıcaklıklar 10-12 derece, minimum sıcaklık da 8 ila 10 derece mevsim normalinin üzerinde bekleniyor. Rüzgar sabah saatlerinde kuzeyli, öğle saatlerinden sonra da hafif, zaman zaman orta kuvvetli tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra nem oranının yüzde 65'e çıkması öngörülüyor. Saat 11-16 arasında yaşlı, çocuklar ve kronik hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamasını öneririz" diye konuştu.

Sıcak Havalara Dikkat!

Antalya'da yaşayan vatandaşlara, özellikle de yaşlılara, çocuklara ve kronik hastalığı olanlara bu sıcak havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları, bol bol su içmeleri ve serin ortamlarda kalmaları tavsiye edilir.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi