Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Antalya'nın Aksu ilçesinde, caretta carettaların üreme alanı olan Kumköy sahilinde doğa katliamı yaşanıyor. 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı kararıyla 'nesli tükenme tehlikesindeki deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı' ilan edilen bu bölgede, 500'den fazla kaçak çardak hala varlığını sürdürüyor. Bu duruma rağmen Aksu Belediyesi tarafından herhangi bir işlem yapılmıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bu çardakların yıkılması için belediyeye resmi yazı göndermiş olsa da, yıkım kararları geciktiriliyor ve bahaneler öne sürülüyor. Belediye önce yıkım ekibinin korona olduğunu, sonra havaların soğuk olduğunu gerekçe göstererek yıkımı erteledi. Bu gecikmeler 3 yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin

Kaçak çardaklar sadece doğaya zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda kanunsuz faaliyetlere de zemin hazırlıyor. Bölgede bakkal gibi ticari işletmelerin açılması ve güneş panelleri kurulması gibi durumlar, yetkililerin yetersiz denetim yaptığını gösteriyor.

Antalya'nın yeni belediye başkanı İsa Yıldırım'dan bu konuda net bir açıklama ve çözüm bekleniyor. Geçtiğimiz yıl caretta caretta yumurtalarının yüzde 50'sinden fazlasının Kumköy Sahili'nde zarar görmesi, bu alanın korunmasının ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Yıkım yapılıp yapılmayacağı ve bu kaçak yapıların kullanılmaya devam edip etmeyeceği Antalyalılar tarafından merakla bekleniyor. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi