Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kızören Obruğu'nun her zaman yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer olduğunu söylüyor. 2020 yılında virane bir halde olan kervansaray, Karatay Belediyesi'nin girişimleri ile müze ve otel olarak yeniden hayat buldu. Kılca, otelin tasarımında tarihi dokuya özen gösterildiğini ve 200-300 yıllık orijinal malzemelerin kullanıldığını belirtiyor. Bu sayede konaklayan misafirler, sanki 1200'lü yıllara ışınlanmış gibi hissedecek ve unutulmaz bir zaman yolculuğu yaşayacak.

Müze, Kütüphane ve Muhteşem Manzara

Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi

Kervansarayın açık avlusunda müze ve kütüphanelerin de yer alacağını belirten Kılca, ziyaretçilerin burada sergilenen tarihi eserleri inceleyebileceklerini söylüyor. Otelin her odasında yerden ısıtmalı Türk hamamı olması da dikkat çeken bir diğer özellik.

Dünyanın En Eski Obruk Manzaralı Oteli

Kılca, Selçuklu mirasını yaşatmak ve ilçenin turizm potansiyelini artırmak istediklerini vurguluyor. Otelin hem modern hem de tarihi dokuya sahip olduğunu ve dünyanın en eski obruk manzaralı oteli olduğunu belirtiyor. Kılca, bu ölçekte ve büyüklükte benzersiz bir konaklama merkezinin bulunmadığını ve turistlerin burayı çok seveceklerine inanıyor.

Turizm Acentelerinin İlgi Odağı

Kızören Obruğu Kervansaray Otel, daha şimdiden turizm acentelerinin ilgi odağı haline gelmiş durumda. Otelin konseptine hayran kalan birçok rehber ve yabancı seyahat acentesi yetkilisi bölgeyi ziyaret ederek otelin eşsiz atmosferini deneyimlemiş.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi