Alanya’da özellikle pandemi döneminde üreticilerin bir numaralı tercihi olan muz, son zamanlarda üretim maliyetlerinden dolayı tercih edilmemeye başladı. Bir kilo muzun 20-30 lira arasında değişen üretim maliyeti olan muzu 15 liraya zor satan üreticiler yavaş yavaş mango, avokado gibi tropikal ürünleri tercih etmeye başladı.

Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin Alanya meydanında ilk defa görüldü: Görmek için acele edin

‘YENİ GÖZDE MANGO’

Yaşanan durumla ilgili değerlendirmede bulunan Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şenli üreticilerin bu arayışa itildiğini ifade etti. Şenli,” Üreticilerde şu anda alternatif arayışı var. Muzun maliyetinin yüksekliği ve 2-3 yıldır yaşanan piyasa dengesizliklerinden dolayı üreticiler farklı arayışlara girmek zorunda kaldı. Üreticilerin kimisi mangoyu deniyor, kimisi avokado ve ejder meyvesi deniyor. Bu durumun genel muz üretimini ne kadar etkileyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz” dedi. -Fatma Bedia UYAR

Kaynak: Fatma Bedia UYAR