Antalya'daki kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da çileden çıkardı: Masaya yumruğunu vurdu Antalya'daki kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da çileden çıkardı: Masaya yumruğunu vurdu
2008 yılında yapımına başlanan ancak ilerleme kaydedilemeyen Güzelbağ Sanayi Sitesi projesi hakkında birçok eleştiri ve iddia ortaya atıldı. Projeye katkı sağlayan Dönemin Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Taç ve dönemin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Toprak konu hakkında Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulunmuştu. Projeye katkı sağlayanlardan Hasan Fevzi Yüksekkaya da projenin süreci hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, Alanya için önemine vurgu yaptı.
‘ALTSO ÇOK EMEK VERDİ’
Projenin yapım aşaması hakkında bilgi veren ALTSO eski meclis üyesi Hasan Fevzi Yüksekkaya ,”O dönem planlanan organize sanayi yapılmasıydı bu bölgenin organize sanayi olması ilgili kurumlarca uygun görülmedi. Alanya için sanayi oluşturulması doğru bir düşünceydi ama organize sanayi değil bölgenin ihtiyacını karşılayacak küçük sanayi yapılması daha doğru olacaktı. Daha sonra ticaret odası seçimlerinden sonra Kerim Aydoğan yönetiminde tekrardan bu konu gündeme geldi organize sanayini olmayacağı bizim çalışmalarımız sonucunda da kesinlik kazanınca buranın küçük sanayi olması için çalışmaya başlandı. Ancak bölgenin tarım arazi olması nedeniyle bazı sıkıntılar ortaya çıktı. ALTSO olarak sorunun çözülmesi için çalışmalar yapıldı. Sonuç olarak bölge sanayi bölgesi olarak belirlendi ve çalışmalar başladı” dedi.
‘PROJEYE HERKES DESTEK OLMALI’
Alanya Belediyesi’nin ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda ALTSO’ya destek vermesi gerektiğini belirten Yüksekkaya,” Alanya için çok önemli bir proje olduğuna inandığım ve çok emek verdiğim bu projenin hayata geçmesi için öncelikle Alanya Belediyesi çalışmaya dahil olmalı söz konusu sanayi alanı içinde Alanya Belediyesi’ne ait 100 dönüm alan mevcut. Sonrasında Antalya Büyük Şehir Belediyesi’nin bu çalışanın ivedilikle içinde olması gerekiyor ki sanayi projesi hayata geçsin ve şehrin belli noktalarına dağılmış zor şartlarda ve yüksek kiralarla iş yapan işletmelerimiz sağlıklı üretim yapacakları sanayiye kavuşsunlar. Ticaret odası ve kooperatifin çalışmalarının yerel yönetimler ve kamu desteği olmadan hayata geçmesi zordur” diye konuştu.
Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek