Alanya bu ücretlerle Türkiye'yi geride bıraktı! En pahalı olma yolunda ilerliyor Alanya bu ücretlerle Türkiye'yi geride bıraktı! En pahalı olma yolunda ilerliyor

-Sabiha TATLIYER
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Cildiye Polikliniğinde bulunamayan randevular nedeniyle vatandaşlar şikayetçi. Hastanede cildiye alanında 4 doktor kadrosu açılma talebi olmasına rağmen cildiye doktorlarının kendilerine ait özel klinik açmaları hastanelerde aksaklık yaşanmasına neden oluyor. Alanya Posta Medya ekibine konu hakkında açıklamalarda bulunan Başhekim Oğuz Karahan, "Bünyemize 4 cildiye doktoru için başvuruda bulunduk ancak übaşvuru olmadı" dedi.
‘CİLDİYEYE BAŞVURU YOK’
Başhekim Karahan, “Cildiye ile ilgili 4 adet doktor talebimiz oldu. Ancak cilt doktorları artık özel klinikler açıyor, aynı şekilde plastik cerrahide de var bu durum. Hastanemizde şuanda mevcut iki adet cilt doktorumuz canla başla günlük ortalama 100 hastaya bakıyor. İkinci cildiye doktorumuz deprem bölgesinden geldi ve hizmete başladı. Bu duruma rağmen toplam 200 hasta bakıyorlar. Özel kliniklerden dolayı biz kadro açmamıza rağmen cildiyeye başvuru yok” dedi.
BİLİNÇSİZ HASTALAR YOĞUNLUK YARATIYOR
Karahan, “Bir diğer sıkıntı ise halkımızda, cildi kaşınanda, kafasında kepek olanda, ben aldırmak isteyende geliyor. Aile hekiminde öneri almadan direkt gelmek istiyorlar. Yaşadığı sıkıntı örneğin bir nemlendirici krem ile geçecek ama randevu alıp geliyor. Malimelanom olan yani cilt kanseri olan hasta da geliyor bu sefer kanser olan hastada randevu bulamıyor. O yüzden öncelikle aile hekimlerine danışıp gelinmesini tavsiye ediyoruz. Bilinçsiz hastaların oluşturduğu bir yoğunlukta var. Güzellik Merkezleri gibi alanlara talep daha yoğun olduğu için cilt doktorları da buraları tercih edip klinik açıyor” sözlerine yer verdi.
EYT HASTANEYİDE VURDU
Kulak Burun Boğaz alanında bulunan işitme testinde yaşanan yoğunluk ve yetersizliğin nedenini de açıklayan Başhekim Karahan, " EYT düzenlemesi ile birlikte ayrılan çalışanlarımız oldu. İşitme odalarında çalışanlarımız sadece o an değil yenidoğan bir bebeği de teste alıyor, ameliyat sonrası genel kontrol ve işitme cihazının uyumu gibi başka alanlara da dağılıp görev yapıyorlar. Aslında bir çalışan 3-4 görevi aynı anda yapıyor. Sayıca yetersizler, arızalanan cihazlar olduğunda biyomedikal mühendislerimizde anında görev başında. Biz kadro sayılarını ayarlamıştık ancak mevcut deprem felaketinin ardından öncelik o bölgeler oldu ve arkadaşlarımızı deprem bölgelerine görevlendirdik. Ona rağmen yine burayı yetiştirdik. Ama bölgesel görevlendirmeler, artı şehir hastanesi gibi açılması planlanan hastaneler bir araya gelince, bizde bir ilçe hastanesiyiz sonuçta biraz daha beklemek zorunda kaldık. Ancak bu durum yaza doğru çözülecektir, çünkü taleplerimizi bakanlığa ilettik” dedi.

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek