Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verdiği müjdede KYK bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların, 1 aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacağını açıkladı.

Bakan Işıkhan, "KYK bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, 1 aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı." dedi.

TÜM EMEKLİLER YARARLANABİLECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilere açmak için çalışmalara başladı. Emeklilere ücretsiz tatil projesinde, geçen yıl gençler için uygulanan 'Seyahatsever Projesi' modeli uygulanacak.

5 GÜN ÜCRETSİZ KONAKLAMA HAKKI

Emekliler konaklama başvurularını 'ALO GSB' aracılığı yapacak ve 5 gün boyunca ücretsiz istedikleri bölgedeki KYK yurdunda konaklayabilecek.Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 81 ilde KYK yurtları, 2023-2024 akademik yılın tamamlanmasından sonra temmuz ayında 1 aylığına emeklilere açılacak. Emeklilerin konaklayacağı yurtlar belirlendikten sonra başvurular açılacak.

İŞTE EMEKLİLERE YAPILMASI KESİNLEŞENLER

Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi

Bakan Işıkhan, paydaşlarla yapılan çalışmaların sonucunda yapılması kesinleşen emeklilere sağlanacak olanakları şöyle sıraladı:

* Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, 1 aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak.

* Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı spor tesislerinin emeklilerimiz için kullanımı da mümkün olacaktır.

* Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden, tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecektir.

* Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır.

* PTTCELL tarafından Emeklilere özel "Emekli Paketi" oluşturuldu.

* PTT KARGO’da emeklilere özel indirim sağlanıyor.

* TCDD’de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı.

* YÖK ile yapılan iş birliği kapsamında; Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesini yaygınlaştırıyoruz.

* Ayrıca; yerli ve milli ödeme sistemimiz olan Troy ile; ve bankalarla yaptığımız protokol çerçevesinde; emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde; Eczane ve Market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde; giyim mağazalarında indirimler tanımlanacaktır.

* Ayrıca yine haberleşme , ulaşım, kültürel faaliyetlerden; zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar bir çok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz.

* Bu yeni SGK Hizmet Modelimiz ile, emeklilerimizin topluma aktif olarak katılabildiği, sosyal yaşamın içinde yer aldığı, hatta katma değer üretebildiği bir sistemi hedefliyoruz.

* Bakanlıklarımızla, kurumlarımızla görüşmelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

* Önümüzdeki dönemde, bu ve benzeri daha pek çok yeniliği, emekli danışmanlarımızla yüz yüze, iletişim araçlarıyla ve kurduğumuz platformla, bizzat emeklilerimize ulaştırmayı planlıyoruz.

* Hep birlikte, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha huzurlu bir emeklilik dönemi için çalışmaya devam edeceğiz. (Haber Merkezi)

ü

Kaynak: Haber merkezi