Dev proje Alanyalı üreticilere anlatıldı Dev proje Alanyalı üreticilere anlatıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaşlarında zam oranını yüzde 30'a yükselttiklerini ve düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira olduğunu belirtti. Ancak artışlardan Alanya’da yaşayan emekli vatandaşlar memnun olmadı. Alanya Posta Medya ekibinde sokağın nabzını tutarak emeklilere görüşlerini sordu. Mikrofonlara yanıt veren emekli vatandaşlarda ‘Emekli insanlara yazık ediyorlar bir kenara atıyorlar” sözleri ile serzenişte bulundu.
‘EMEKLİLERE YAZIK ETTİLER’
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Verilen parayı çok diyen adam yalan söylüyor. Muhakkak başka geliri vardır. Ben bundan önce asgari ücretten 700 TL düşük miktarda maaş alıyordum şimdi gelen zam ile birlikte aradaki uçurum 2 bin 700 TL oldu. Bir şey diyemiyorum bu ne biçim dava yazık ettiler emeklilere. Bir kenara atıverdiler” diye konuştu.
‘EN AZ 7 BİN TL OLMALIYDI’
Mutafa Cem adlı emekli vatandaş, “Emekli maaşının artışı en kötü 7 bin TL olmalıydı. Alanya’da kira veren bir vatandaş için geçim çok ama çok zor. üTuristik bölge olduğu için daha beter oldu. Oğlum 1.500 TL kira ödüyordu şimdi kirası oldu 7 bin 500 TL bu insanlar bunu nasıl ödeyecek” dedi.
‘ÇOLUĞUMUZ ÇOCUĞUMUZ RAHAT YAŞASIN’
Nergis Yılmaz ise, “Yeterli olmadı. Zar zor yaşıyoruz. Ne vardı daha fazla olsaydı çoluğumuz çocuğumuz daha rahat yaşasaydı” diyerek serzenişte bulundu.
‘ARTIŞLAR OLMASIN ZAMDA OLMASIN’
“Biz maaşlara artışta istemiyoruz zamda istemiyoruz” diyen Ahmet Yıldırımlar adlı emekli vatandaş, “Artışlar olunca zam onun on katı daha fazla geliyor. Zamda olmasın maaşta artışta bizim başka bir talebimiz yok” şeklinde konuştu.–Sabiha Tatlıyer

Muhabir: Sabiha Tatlıyer