-Kaynak (Sabah)

Oyuncu Eser Yenenler, kendisini domuza benzeterek karikatürünü çizen ve sosyal medyada hakaretler eden Öznur Kalender hakkında suç duyurusunda bulundu. 30 bin liralık manevi tazminat davası açan Yenenler'in avukatı Orhan Adagül, "Burada eleştirel mizahtan daha çok ağır bir sövgü bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Antalya'daki kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da çileden çıkardı: Masaya yumruğunu vurdu Antalya'daki kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da çileden çıkardı: Masaya yumruğunu vurdu

Konuyla ilgili mahkemece hazırlanan iddianamede karikatür ve paylaşımların müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu, hakaret suçunun yasal unsurlarının oluştuğu ve paylaşımın sosyal medya üzerinde yapılması nedeniyle aleniyet unsurunun bulunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yenenler'in avukatı Orhan Adagül; "Mahkeme müvekkilim Eser Yenenler'in haklı olduğunu tespit etti ve lehimize karar verdi.

Aynı şekilde İstanbul Başsavcılığı olayla ilgili iddianame hazırlayarak şüphelinin cezalandırılmasını istemiştir. Tüm gelişmeler adaletin tecelli ettiğini gösteriyor. Bundan ötürü hem ben hem müvekkilim mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sabiha Tatlıyer