2014 yılında yapılan ihaleyle işletilen plajlarda, işletmelerin kendilerine tahsis edilen alanları aştıkları 2022 yılında Sayıştay raporuna da yansıdı. Raporda, Akdeniz Bulvarı'nda 20 dekarlık alanın işgal edildiği belirtildi.

Antalya Kent Konseyi de Uydu Görüntüleriyle Tespit Etti:

Antalya Kent Konseyi'nin geçen yıl yayınladığı raporda ise işletmelerin, açılır kapanır platformlar, masa sandalye, şemsiye ve şezlonglarla alanlarını genişlettiği ve bu durumun anayasaya, kıyı kanununa ve Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Usul ve Esasları Yönetmeliği'ne aykırı olduğu vurgulandı.

Çözüm Nerede?

Sorunun çözümü için farklı öneriler mevcut. Şehir Planlamacıları Odası Antalya Şubesi Başkanı Funda Yörük, Maliye'nin ecrimisil cezası kestiğini, ancak bunun caydırıcı olmadığını ve işletmelerin bunu hak olarak algıladığını belirtiyor. Yörük, ceza fiyatlarının yükseltilmesi ve belediyenin zabıta ekipleriyle denetimleri sıkılaştırması gerektiğini savunuyor.

Bir diğer öneri ise mevcut projeye uyulması ve kaçak yapıların kaldırılması yönünde. Bu konuda da belediyenin net bir tavır alması ve gerekli adımları atması gerekiyor.

Alanya bu ücretlerle Türkiye'yi geride bıraktı! En pahalı olma yolunda ilerliyor Alanya bu ücretlerle Türkiye'yi geride bıraktı! En pahalı olma yolunda ilerliyor

Hazine'nin İşletmelerle Yaptığı Ek Protokol Sorunu Büyütüyor:

Sorunu daha da karmaşık hale getiren bir durum ise Hazine'nin işletmelerle yaptığı ek protokoller. Bu protokollerle büfelerin 6 metrekarelik kullanım alanları 150 metrekareye, 100 metrekarelik şezlong-şemsiye alanları da 1000 metrekareye çıkarıldı. Bu durum, işletmelerin sınırları daha da aşmasına ve plajın halka açık kullanım alanlarının azalmasına neden oluyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi