Alanya'da yarın rekor kırılacak! Evde bile boğulacağız Alanya'da yarın rekor kırılacak! Evde bile boğulacağız

-Alkın BİRİCİKü
İskandinav pazarında yaşanan olumsuz gelişmeler, turizmciyi tereddütte bırakıyor. Alanya’nın önemli kaynak pazarları arasında yer alan İskandinav ülkelerinin bu yıl beklentinin altında kalacağı öngörülüyor. ü2023 turizm sezonuna ilişkin İskandinav pazarının bölgeye olan talebini değerlendiren sektör temsilcilerinden Cengiz Topçu, İsveç ve Danimarka ile olan gerginlikler ve depremin yaşanmasının büyük etkisinin olduğunu belirtti.
‘TEREDDÜTLÜYÜZ’
Topçu Alanya Posta Medya ekibine yapmış olduğu özel açıklamasında, “2022 yılında artış trendine giren İskandinav pazarı 2023 yılına yine sırtında yükler ile başladı. Özellikle İsveç ve Danimarka ile yaşanan gerginlikler, depremin yarattığı tereddütler bu pazardan beklentilerimizle ilgili soru işaretlerini yaşamamıza sebep oluyor. Bu arada seçim sonuçlarına değişik anlamlar yüklenmesi ile oluşan tablo İskandinavların rezervasyon akışına olumsuz yansımış görünüyor. Nispeten Finlandiya ile karşılıklı atılan olumlu adımlar karşılık bulsa da genel İskandinav coğrafyasından aldığımız pax sayısında tereddütlerimizi gidermeye yetmiyor. Ayrıca Norveç pandemi öncesi başlayan suskunluğunu korumaya devam ediyor” dedi.
‘SON DAKİKA REZERVASYONLARI OLABİLİR’
“Her şeye rağmen Mayıs ve sonrası için yapılan planlamalar 2022 yılının üstünde bir misafir gelişinin sürpriz olmayacağını gösteriyor” şeklinde konuşan Topçu, “Bunun anlamı misafirin son dakikaya kadar beklemeyi tercih edeceklerini görüyoruz. Ülkemiz ve özellikle Antalya bölgesi Halen İskandinav misafirin tatil seçenekleri listesinde ön sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Bu dönem bu pazardaki kendimizi daha iyi ifade edeceğimiz çalışmalara ihtiyacımız olduğu bir dönem olarak görünüyor” sözlerine yer verdi.

Muhabir: Sabiha Tatlıyer