Kredi kartı taksit sınırlaması için kulislerde seçim sonrası tarih konuşulmaya başladı. Kabine Toplantısı'nda da enflasyona karşı alınabilecek önlemler ele alınacak ve kredi kartı sınırlaması da masada olacak.

Fatih Altaylı: "Vatandaş Bayağı Bir Acı Çekecek"

AK Gençlik aşure etkinliğinde buluştu AK Gençlik aşure etkinliğinde buluştu

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gazeteci Fatih Altaylı, kredi kartı kullanımının bankacılık için de risk oluşturduğunu dile getirdi. Altaylı, düzenlemelerin seçimden sonra yapılacağını ve vatandaşların acı çekeceğini söyledi. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, 2023 yılında kredi kartı ve kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı bir önceki yıla göre %12 azalarak 1,3 milyon kişi oldu.

TCMB Başkanı Karahan: "Çalışmalarımız Sürüyor"

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini ve bu konuda birkaç fikirleri olduğunu söylemişti. Karahan, çalışmaların belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Kredi kartı harcamalarına sınırlama getirilmesi gündemde olmaya devam ediyor. Düzenlemelerin seçim sonrasında yapılması bekleniyor. Bu durum, vatandaşların alışveriş alışkanlıklarını ve borçlanma eğilimlerini etkileyebilir. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi