Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilere göre, bugün yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ağrı ve Mardin çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Marmara, İç ve Doğu Kesimlerinde Pus ve Sis Olabilir

Marmara, iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi olduğu belirtiliyor.

Sıcaklıklar Salı Güne Kadar Artmaya Devam Edecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki 3 gün boyunca artmaya devam etmesi bekleniyor. Salı ve Çarşamba günleri İstanbul'da sıcaklık 27 dereceye, Antalya, İzmir ve Samsun'da ise 30 dereceye kadar yükselecek.

Perşembe Gününden İtibaren Soğuk Hava Dalgası ve Yağışlar Başlıyor

Perşembe günü Kuzey ve Batı'dan gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar 8-9 dereceye kadar düşecek. Yağışlar Perşembe günü Batı'da başlayacak ve hafta sonu boyunca yurt genelinde etkili olacak.

Sıcaklık Düşüşü Hissedilir Derecede Olacak

Perşembe günü başlayacak yağışla birlikte ortalamanın üzerinde olan sıcaklıklar hissedilir derecede düşerek ortalamanın altına düşecek. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde bu düşüş 8-9 dereceyi bulacak.

Uzmanlar Uyarıyor: Salı Günü Gömlek, Hafta Sonu Mont!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu ile ilgili yaptığı paylaşımda vatandaşları uyardı. Şen, "Salı günü gömlek ile hafta sonu montları tekrar çıkartın" dedi. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi