Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı Mart ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre geçen yılın Mart ayına göre Alanya’da konut satışlarında düşüş gözlendi. Alanya’da geçen yıl Mart ayında bin 907 konut satılırken bu yıl Mart ayında bin 405 konut satıldı. Son dönemde konut satışlarında yaşanan kısmi düşüşün sebebi olarak ise enflasyonda ki artış ve seçim sürecinde ki belirsizlik ön plana çıkmıştı. Yaşanan bu durum ise yatırım amaçlı konut almak isteyenleri de arsa ve tarım arazisine yöneltti. Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulunan Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı (MÜTBİR) Mustafa Küçüker ile Alanya Postası Köşe Yazarı ve Gayrimenkul Danışmanı Ali Özsoy konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Alanya'da aşure etkinliği İYİ Parti Alanya'da aşure etkinliği

KÜÇÜKER: EKONOMİK DÜZELME GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE YANSIYACAKTIR

Küçüker açıklamasında insanların tedbirli adım atmak istemelerinin gayrimenkul sektörünü etkilediğini belirtti. Küçüker “Geçen sene bilindiği üzere enflasyonda ciddi şekilde bir artış yaşadık. Kısa zamanda yüksek bir enflasyon artışı oldu. Bununla beraber o süreçte seçim atmosferi de vardı. Belirsizliğin olduğu bir dönemdi. İster istemez bu da gayrimenkul sektörüne yansıdı. İnsanlar biraz daha tedbirli adımlar atmak istediler bu da sektöre etki etti. Önümüzdeki süreçte belirsizlikler kalktı. Geçen sene kurla ilgili de piyasada dalgalanmalar vardı. Biz faizlerin geri geleceğini düşünüyoruz. Bununla beraber ekonomik düzelmeyle bunun gayrimenkul sektörüne yansıyacağını öngörüyoruz. Geçen sene mart ayına göre yaşanan bu düşüş yaşananlara kıyasla bence normal” diye konuştu.

ÖZSOY: BELİRSİZLİKLER YATIRIMCILARI ARSA VE TARIM ARAZİLERİNE YÖNLENDİRDİ

Özsoy ise ekonomi de ki dalgalanmalarım gayrimenkul sektörünü etkilediğini vurgulayarak seçim sürecinde ki belirsizlik sebebiyle de yatırımcıların güvenli liman olarak arsa ve tarım arazilerini gördüğünü söyledi. Özsoy, “Ekonomik belirsizlik, enflasyondaki dalgalanmalar, gayrimenkul sektörünü ve yatırımcıları ciddi anlamda etkiledi. Bu süreçte de yatırımcılar arsa ve tarım arazilerini güvenli liman olarak gördü. Pandemiden bu yana arsa satışlarında ki yükseliş devam ederken ilerleyen süreçlerde enflasyonda tutarlığın olması halinde yatırımcılar gayrimenkulü değerlendirmeye başlayabilir. Yaşanılan sürece bakıldığında da sektörde ki düşüşün doğal olduğu görülmektedir” açıklamasında bulundu. -Alkın BİRİCİK

Kaynak: Alkın BİRİCİK